Terzioğlu: Arıkovanı'na 2 bin 708 fikir geldi

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, bugüne kadar Arıkovanı'na 2 bin 708 fikrin geldiğini belirtti.

Terzioğlu: Arıkovanı'na 2 bin 708 fikir geldi
Terzioğlu: Arıkovanı'na 2 bin 708 fikir geldi
GİRİŞ 09.02.2017 16:37 GÜNCELLEME 09.02.2017 16:37

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, bugüne kadar Arıkovanı'na 2 bin 708 fikrin geldiğini belirterek, "Onların içinden aşağı yukarı 380 tanesi ile birebir görüşme yapıldı. 11 bin destekçiyi girişimcilerle buluşturan Arıkovanı'nda, şimdiye dek 1 milyon 920 bin lira değerinde bir fon yapıldı." dedi.

Terzioğlu, Turkcell'in kitlesel fonlama platformu Arıkovanı ile ilgili son gelişmeleri paylaşmak üzere düzenlenen toplantıda konuştu.

Yenilikçi iş fikirlerinin ve ürünlerin faaliyete geçmesini sağlamak için çok sayıda proje geliştirdiklerini anlatan Terzioğlu, Arıkovanı'nın da bu anlayışın bir ürünü olduğunu kaydetti.

Küresel pazarda rekabet eden bir şirket olarak Türkiye'nin kalkınması için inovasyon kültürünün ve teknolojinin gelişmesinin çok önemli olduğuna inandıklarını vurgulayan Terzioğlu, "DNA'sında inovasyon olan bir şirketiz. Dolayısıyla inovasyon yolculuğunda ülkemizi ileri taşıyacak fikirlerin önünü açmak için elimizi taşın altına koymaya her zaman hazır olduk." dedi.

Terzioğlu, şirket olarak hem bulundukları sektördeki ekosistemin gelişmesi, hem de ülkenin kalkınması adına kitlesel fonlama platformu Arıkovanı'nı faaliyete geçirdiklerini dile getirdi.

Arıkovanı'yla girişimcisinin elinde sermaye olmadığı için bir kenarda prototip olarak bekleyen yenilikçi teknolojik ürünlerin, maddi kaynak bulmasını sağlamayı hedeflediklerine işaret eden Terzioğlu, "Kitlesel fonlama doğası gereği, girişimcilerin ekonomik fırsat eşitliğine kavuşmasına destek olan bir sistem. Biz de Arıkovanı ile teknoloji girişimcilerinin can suyuna ulaşmalarını ve yarının önemli teknoloji şirketleri haline gelmelerini istiyoruz." diye konuştu.

KAYNAK: AA