Evcil hayvan sigortaları tazminatında rekor artış

İngiliz Sigortacılar Derneği (ABI) verilerine göre, 2017 yılında evcil hayvan sigortalarında toplam 775 milyon sterlin tutarında tazminat ödenerek rekor kırıldı.

Evcil hayvan sigortaları tazminatında rekor artış
Evcil hayvan sigortaları tazminatında rekor artış
GİRİŞ 29.05.2018 13:13 GÜNCELLEME 29.05.2018 13:13

İngiltere'de evcil hayvan sigortacıları 2017 yılında bir önceki yıla göre% 10 artışla 775 milyon pound hasar ödemesi gerçekleştirdi. 

ABI rakamları, evcil hayvan iddialarının geçen yıl bir milyonu aştığını ve ortalama talebin 757 sterlinlik yeni bir zirveye ulaştığını gösterdi. Bu ortalama ödeme 2010 yılının % 56 oranında üstünde olduğunu gösterdi. 

insurancetimes'de yer alan habere göre, İngiliz Sigortacılar Derneği'nin genel sigorta poliçesi danışmanı Joseph Ahern konuya ilişkin yaptığı açıklamada: “Bir evcil hayvana sahip olmak, ödüllendirici olabilir, ancak hastalanırsa çok pahalı olabilir. Hiçbirimiz evcil hayvanlarımıza kötü bir şey geleceğini hayal etmek istemiyoruz, ancak onları sigortasız bırakmak pahalı faturalara ve gereksiz strese yol açabilir.

Sigortalı olan evcil hayvan sayısının ve sigortacılar tarafından ödenen miktarın görülmesi iyi bir şeydir, ancak milyonlarca evcil hayvanın hala sigortasız olduğu gerçeği, mal sahiplerinin maliyetlerini karşılamak için binlerce kişinin dışarıya çıkma riski taşıdığı anlamına gelir. Ne tür bir evcil hayvanınız olursa olsun, sizin için uygun bir poliçe olmalı.” dedi.

ABI tarafından ortaya konan diğer bulgular ise şöyle sıralandı:

Sigortacıların evcil hayvan taleplerinde günlük rekor 2 milyon dolar oldu. 

Ortalama yıllık prim köpekler için 324 sterlin kediler için 171 sterlin 3.7 milyon hane halkı artık evcil hayvan sigortasına sahip (2016'ya göre % 11 yukarıda)
8.2 milyon hane halkının hala evcil hayvanlarının sigortası yok.

Köpeklerin tahminen % 67'si ve kedilerin% 84'ü hala sigortasız.

Yaklaşık 12.4 milyon kedi ve köpeğin sigortası bulunmuyor.