Millî tank Altay'ın test sürüşleri başladı

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük askerî projelerinden biri olan Altay tankında ilk prototip ortaya çıktı.

GİRİŞ 20.10.2012 16:13 GÜNCELLEME 20.10.2012 17:01
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Otokar tesislerinde test sürüşlerine başlayan ilk Türk tankının görüntülerine ulaşıldı. Geçtiğimiz gün Otokar'ın Sakarya tesislerine giden Savunma Sanayii Müsteşarlığı yetkililerine gösteri yapıldı.

Fotoğraflarda Altay, tamamen gerçek gövdesiyle test sürüşünde görülüyor. Kule ve top kısmı ise bire bir aynı ağırlıktaki maketten oluşuyor. Zaman'dan Emre Soncan'ın haberine göre Prototip üretimine 500 milyon dolarlık kaynak ayrılan milli tank projesi Altay için kritik dönemece girildi.

İlk prototip modelle birlikte tasarım süreci de tamamlandı. 250 adetlik ilk parti seri üretiminin ise 2017'de başlaması bekleniyor. Fotoğraflardaki araç MTR adı verilen hareket kabiliyetini test edecek prototip. 2013'ün ilk çeyreğinde FTR yani atış testlerinin yapılacağı araç üretim bandından inecek. 2014'te iki ana prototip üretilecek. TSK ile birlikte testleri gerçekleştirilecek. 2016 sonu ya da 2017 başında Altay seri üretime hazır hale gelecek.

Altay projesinin teknik destek sağlayıcısı, Güney Koreli Rotem. Tankın tasarım, geliştirme, prototip imalatı, test ve sertifikasyon aşamalarının tamamlanması için Otokar ve Rotem birlikte çalışıyor. Prototipler üretildikten sonra seri üretim için tekrar ihaleye çıkılacak.

KAYNAK: ZAMAN
YORUMLAR 1
  • ali kocabaş 11 yıl önce Şikayet Et
    hay maşaALLAH. mühendislerimizin ellerine yüreklerine ve de zekalarına sdağlık. ALLAH mahçup etmesin. amin.
    Cevapla