Ordu'da fındık 8,50 liradan işlem gördü

Ordu'da serbest piyasada geçen hafta 8 liradan işlem gören 50 randımanlı kabuklu fındığın kilogram fiyatı 8,50 liraya yükseldi.

Ordu'da fındık 8,50 liradan işlem gördü
Ordu'da fındık 8,50 liradan işlem gördü
GİRİŞ 25.09.2017 17:47 GÜNCELLEME 25.09.2017 17:50
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Altınordu Ziraat Odası Selami Akarsu, oda binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, fındık fiyatında az da olsa artış olduğunu söyledi.

Serbest piyasada fındık fiyatının 50 kuruş arttığı bilgisini veren Akarsu, "Fındığın randımanına göre fiyat yukarı da çıkabiliyor, aşağıda düşebiliyor." dedi.

Kent genelinde fındık fiyatının ortalama 8,50 liradan işlem gördüğünü aktaran Akarsu, "Temennimiz bu artışın devam etmesi yönünde. Bu sezon en büyük sıkıntımız emanete verilen fındık miktarının yine fazla olması. Bundan dolayı istediğimiz fiyat artışı olmuyor." diye konuştu.

TMO 20 bin ton fındık aldı

Akarsu, yaklaşık bir ay önce piyasaya giren Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) ise şu ana kadar yaklaşık 20 bin ton fındık alımı yaptığı bilgisini de vererek, "TMO yetkililerinden aldığımız bilgiye göre TMO günlük 2 bin ton civarında alım yapabiliyor. Ayrıca şu anda 35 noktada alımlar gerçekleşiyor. Yaptığımız çalışmalar sonucu bu alım noktalarının sayısını da her geçen gün artırmaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

TMO'dan randevu almak isteyen üreticilere oda olarak yardımcı olmaya hazır olduklarını da vurgulayan Akarsu, "Hiçbir üreticimizin mağdur olmaması için elimizden geleni yapıyoruz. Zaten TMO yetkilileri de üreticilerden tüm fındığı almaları noktasında garanti vermişlerdir. Bizde ziraat odaları olarak üreticilerimize destek olmayı sürdürüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Akarsu, TMO'da ilk günlerde yaşanan sorunların daha yaşanmadığına da dikkati çekerek, "Zaten çatlak oranı 2'den 7'ye, çürük oranı ise 3'den 5'e çıkarılmıştı. Şu anki gözlemlerimize göre hiçbir üreticimiz TMO'nun kapısından geri dönmüyor. TMO'dan randevu alan tüm üreticilerimiz ürünlerini rahatlıkla satabiliyor." dedi.

Selami Akarsu, TMO tarafından üreticilere her çarşamba günü ürünün bedeli olan paralarının ise hesaplarına yatırıldığını sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 13
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    adalet isimli arkadaş hepsi benden demişsinde armut piş ağzıma düş demişsin sende.... devlet yapsın hepsini sen sadece parasınını alacaksın öylemi ? anlamadım onun mantığı nerde ?
    Cevapla
  • Murat52 7 yıl önce Şikayet Et
    Yevmiye 70 tl.bir kişi en fazla 20 kğ fındık toplar.satsan 160 tl yapar.yarısı yevmiyeye.yarısının yarısı ilaç gübre temizliğe gider.elde kaldı 3'te 1.(Yani 1kğ'da 2.5tl kazanıyoruz )
    Cevapla
  • Mehmed 7 yıl önce Şikayet Et
    Bence fındık 5₺ olmalıki batandaş doya doya fındık yesin
    Cevapla
  • Adalet 7 yıl önce Şikayet Et
    8 TL den bizden alın fındığı 8$ dan Almanyaya satın peki bu aradaki 20 lira kimin cebine giriyor? Bize haberci olarak bunu açıklayın. işçi parası benden, temizlik parası benden, gübre parası benden, harman parası benden, dara da benden bana kaldı kg de 4 lira peki hemde zahmetsiz 20 lira kimin cebinde? Alın size haber hemde flaşından..
    Cevapla
  • Yasin 7 yıl önce Şikayet Et
    Fındık 8 tl %50 randıman 16 tl 1 kg kabuksuz fındığın fiyatı. Sonra sen bunu kavurup satacaksın %100 koy etti 32 tl 3 tl de kavurma parası 35 tl. Kg başına satış taş çatlasın fiyat bu olmalı. 35 tl. .... ama ülkemin insanı kg ını en az 50 tl den alıyo.( bu da kg ı. Küçük paketlenmiş fındıklar 100 tl yi buluyo kg ı ))))
    Cevapla
  • pirana61 7 yıl önce Şikayet Et
    denetimsiz serbes bırakılan serbes piyasanın faydaları bunlardır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle