Terleme kozmetik sektörünü hareketlendiriyor

Yaz aylarında yaşanan terleme sorunu kozmetik sektörüne hareket kazandırıyor.

Terleme kozmetik sektörünü hareketlendiriyor
Terleme kozmetik sektörünü hareketlendiriyor
GİRİŞ 07.09.2017 11:01 GÜNCELLEME 07.09.2017 11:01

Yaşanan sıcak havalar nedeniyle vücutlarda oluşan kötü kokuları engellemesi ve insanların daha güzel kokmalarını sağlayan kozmetik ürünleri, yaz aylarındaki satışları ile esnafı memnun etti. Sıcak havalarda yaşanan terleme problemi ise bu satışları tetikleyen en önemli unsur olarak ön plana çıkıyor. Yaz aylarındaki hareketlilik sebebiyle yüzü gülen esnaf ise, kışın soğuk havalar sebebiyle satışların düşmesini beklediklerini dile getirdi.

Eskişehir’de parfüm satışı yapan özel bir işletmede müşteri temsilcisi olarak görev yapan Murat Atik, bu sezonun parfüm satıcıları açısından çok iyi geçtiğini belirtti. Satışlardaki en önemli faktörün terleme problemi olduğunu vurgulayan Atik, “Yaz aylarında yaşanan bunaltıcı sıcaklar, insanlarda terleme problemine neden oluyor. Bu kokuları gidermek için de akla gelen ilk seçenek parfümler. Yaz aylarında bu sektörde ciddi bir hareketlilik oluyor. Bu dönem de önceki seneler gibi geçti. Satışlarımız şuan çok iyi durumda. Müşteri kesimimiz ise genellikle kadınlar. Ancak erkek müşterilerimiz de bulunuyor. Yaz aylarındaki bu satışlar maalesef kışa yansımıyor. Soğuk havalar, insanları bu sektörden biraz uzaklaştırıyor” şeklinde konuştu.

Parfüm fiyatlarındaki son durum ile ilgili bilgi de veren Murat Atik, konuyla ilgili şunları kaydetti:

“Parfüm fiyatları 15 liradan başlıyor. Kalitesine, boyutuna göre bunların fiyatlarında değişiklik olabiliyor. Şuan piyasadaki fiyatların ideal olduğunu söyleyebiliriz. Ne pahalıya ne de ucuza satıyoruz. Olması gereken fiyatlardan şuan satışlarımız devam ediyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL