Trabzon'da rekolte tespit çalışmaları tamamlandı

Trabzon'da 2017 yılı için fındık rekolte tespit çalışmalarının tamamlandığı bildirildi.

Trabzon'da rekolte tespit çalışmaları tamamlandı
Trabzon'da rekolte tespit çalışmaları tamamlandı
GİRİŞ 05.07.2017 11:23 GÜNCELLEME 05.07.2017 11:23

Trabzon Ticaret Borsasından (TTB) yapılan yazılı açıklamada, kentte fındık rekolte tespit çalışmalarının 28 Haziran'da başladığı hatırlatıldı.

Açıklamada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı koordinesinde çalışma yapan rekolte tespit komisyonunda TTB, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, Ekonomi Bakanlığı Karadeniz Bölge Müdürlüğü, Akçaabat Ziraat Odası, FİSKOBİRLİK, TÜİK, Karadeniz İhracatçı Birlikleri, TMO, Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile Fındık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü temsilcilerinin yer aldığı vurgulandı.

Komisyon üyelerinin sahil, orta ve yüksek kesimlerdeki 56 bahçede çotanak sayımı yaptığına işaret edilen açıklamada, fındıkta geçen yıla göre artış olduğunun gözlendiği belirtildi.

Açıklamada, Beşikdüzü ilçesinden başlayan rekolte tespit çalışmalarının Maçka ilçesinde sona erdiği ve yakın zamanda rekolte tahmininin kamuoyu ile paylaşılması kararı ifade edildi.

Öte yandan, yaklaşık 64 bin hektarlık alanda fındık üretiminin yapıldığı Trabzon'da, 2016 yılı fındık rekoltesinin 30 bin 880 ton olarak tahmin edildiği anımsatıldı.