Mali müşavirleri iftarda buluştu

İstanbul Meslekte Birlik, mali müşavirleri iftarda buluşturdu.

Mali müşavirleri iftarda buluştu
Mali müşavirleri iftarda buluştu
GİRİŞ 02.06.2017 17:13 GÜNCELLEME 02.06.2017 17:13

İstanbul Meslekte Birlik Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Derneği’nin geleneksel hale getirdiği iftar programı bu yıl İBB 1453 Çırpıcı Sosyal Tesislerinde yapıldı.

Mübarek Ramazan ayının manevi havasını teneffüs ettiğimiz bu feyizli günlerde, İstanbullu ve diğer illerden gelen mali müşavirler bir araya gelmenin coşkusunu birlikte yaşadılar. Yoğun katılımın olduğu iftara Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, İstanbul Vergi Dairesi Başkanı Bekir Bayrakdar, İstanbul Defterdarı Fahrettin Özdemirci, SGK İl Müdürü Murat Göktaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Ebubekir Taşyürek, GİMDER Başkanı Ali Mendilli, TÜRMOB Denetleme Kurul Üyesi Nevzat Akkaya, TÜRMOB Yönetim Kurulu Üyesi Hayri Öztürk, İzmir Meslekte Birlik Başkanı Mehmet Ali Demirtaş, Bursa Meslekte Birlik Başkanı Savaş Albayrak, Bursa Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Üyesi Asım Karaman, önceki dönem Ankara Oda Başkanı Mehmet Okkalı, Konya Meslekte Birlik Başkanı Vehbi Çağlar, Balıkesir Meslekte Birlik Başkanı Ali Osman Eser, SGK Merkez Müdürleri, SGK İl Müdür Yardımcıları, İş Kur Bölge Müdürleri, Vergi Denetim Grup Müdürleri ve Vergi Uygulama Grup Müdürleri ile çok sayıda mali müşavirin iştiraki gözlendi. Programa katılamayan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş telgraf göndererek, katılımcılara hayırlı ramazanlar ve hayırlı bayramlar diledi.

Mustafa Soycan’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan iftar yemeği Mehmet Celal Terzi’nin yaptığı yemek duası ile sona erdi. Genel Sekreter Abdulcanan Dilber’in katılımcılara teşekkürü ardından Meslekte Birlik tanıtım filmi gösterildi.

İlk olarak kürsüye davet edilen Meslekte Birlik Başkanı Salih Ünal, konuşmasında sivil toplum kuruluşlarının gönül hareketi olduğunu belirterek, “Ağabeylerimiz yıllar önce Meslekte Birlik meşalesini yaktılar ve bugüne kadar geldi bundan sonrada İnşaallah, nesiller boyu yanmaya devam edecek” dedi. Konuşmasında 17 Haziran’da Olağanüstü Genel Kurul yapılacağı bilgisini de veren Ünal, üyelere; “Bu davada yer almalıyım diyen tüm arkadaşlarımızın kurul üyeliklerine aday olmalarını bekliyoruz, başvurularını yapsınlar” dedi. Katılımcılara teşekkür ederek sözlerini tamamlayan Salih Ünal hayırlı Ramazanlar diledi.

Akabinde kürsüye çıkan Türkiye Meslekte Birlik Platformu Başkanı Abdulaziz Ural,TÜRMOB Olağanüstü Genel Kurul’unun 10 Haziran’da yapılacağını, katılım konusunda hassasiyet gösterilmesini istedi.

Abdülaziz Ural’ın akabinde kürsüye çıkan İstanbul Vergi Dairesi Başkanı Bekir Bayrakdar “bu organizasyon ile hepimizi bir araya getirdiği için Meslekte Birliğe teşekkür ediyorum. Ayrıca geçen seneki vergi yapılandırması için çok çalıştığınızı biliyoruz. Bunun için teşekkür ediyoruz. Ama yeni bir yapılandırma daha başlıyor. Bu konuda da sizlerden destek bekliyoruz” dedi.

Daha sonra mikrofona davet edilen İstanbul SGK İl Müdürü Murat Göktaş, ikinci yapılandırma sürecine değinerek ve mükelleflerin bilgilendirilmesini isteyerek “bu konuda sizlere büyük bir görev düşüyor” dedi.

Program Meslekte Birlik kurucularından Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz’ün konuşması ile devam etti. Demiröz konuşmasında ülkenin içinde bulunduğu siyasi ve ekonomik durumdan bahsetti. Kendisinin de mali müşavir olduğunu hatırlatan Demiröz “Bugün Maliye Bakanlığı %50 kadro ile çalışıyor. Bu eksikliği siz meslektaşlarımın üstün gayretleri kapatıyor. Mali müşavir ve muhasebeciler bir nevi bakanlığın ücretsiz neferleri gibi çalışıyor. İşin yükünün sizin çektiğinizi biliyoruz” dedi. Ülkenin hassas bir dönemden geçtiğini hatırlatan Demiröz birlik ve beraberliğin öneminden söz ederek herkese hayırlı ramazanlar ve hayırlı bayramlar diledi.