Kamyon domatesine yakın takip

Meyve - sebzede kimlik kartlarına yapılan düzenlemeyle mahalle aralarında satış yapanlara da denetim geliyor.

Kamyon domatesine yakın takip
Kamyon domatesine yakın takip
GİRİŞ 22.09.2016 09:16 GÜNCELLEME 22.09.2016 09:16
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Meyve ve sebzede kimlik kartı uygulaması 2014'te başlamıştı.  Resmi Gazete'de dün yayımlanan tebliğ ile uygulamaya düzenleme geldi. Düzenlemeye göre, künyelerde, ürünün üretim veya ithal tarihi, adı, cinsi ve türü, ülkeye girdiği yer, gideceği yer, üretici bilgileri, miktarı, araç ve sertifika bilgileri yer alacak.

Tebliğ ile mahalle arasında kayıtdışı olarak sebze-meyve satanlar kontrol altına alınacak, kural dışı faaliyet gösterenlere ceza kesilecek. Tüm Meyve - Sebze Komisyoncu ve Tüccarları Derneği (TÜMESKOM) Başkanı Burhan Er, bu düzenlemeyle kayıtdışının azaltılmasının hedeflendiğini söyledi.

KAMYONDAN SATIŞLARA DENETİM

"Eski düzenlemede bir kamyonda 100 çeşit ürün varsa firma her biri için künye bildirimi yapmıyordu, ancak yeni düzenlemeyle artık her bir ürün için künye taşınması şart oldu" diyen Er, kamyon üstünde kayıtsız bir şekilde ürününü satmaya çalışan üreticinin tespit edilebileceğini ifade etti.

Sabah

YORUMLAR 1
  • KANDIRALI 7 yıl önce Şikayet Et
    Sen halde seyyar lara 5-10 kasa kayıt dışı mal ver mahallelere köylere sal gerçek esnafa yüksek fiyatlı biri sahte diğeri çok düşük fiyatlandirilmiş gerçek fatura kes kul hakkı ye ondan sonra böyle büyük mali kayıpla ilgili Show yap sana kim inanır tüketici hariç sebze meyva hallerinde dönen dolapları sağır sultan bile duydu doğal olarak bu büyük vurgun vatandaşın canını yakıyor.
    Cevapla