Domateste fazla üretim fiyatları düşürdü

Eskişehir domatesinde yüksek rekolte, fiyatların dibe vurmasına yol açtı.

Domateste fazla üretim fiyatları düşürdü
Domateste fazla üretim fiyatları düşürdü
GİRİŞ 17.09.2016 13:21 GÜNCELLEME 17.09.2016 13:21
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Temmuz-ekim döneminde başta Marmara olmak üzere birçok bölgenin domates ihtiyacını karşılayan Eskişehir'de, ürünün kilogram fiyatının 30 kuruşa kadar düşmesi nedeniyle bazı çiftçiler mahsulü tarlada bıraktı.

Tepebaşı Ziraat Odası Başkanı Süleyman Buluşan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tepebaşı Ovası'nın son yıllarda sebze üretimiyle ön plana çıktığını söyledi.

'PLANSIZ EKİM'

Türkiye'nin birçok kentine domates gönderdiklerini ifade eden Buluşan, "Yaz sezonunda üretilen domates, temmuz ayından ekimin sonuna kadar Eskişehir'den pazarlara dağıtılıyor. Bu yıl sebzede çok büyük üretim var, ancak tüketimde istenilen sonuç alınamadı." dedi.

Plansız ekim, dolayısıyla fazla üretim ve yeterli pazarın olmamasının üreticiyi mağdur ettiğini anlatan Buluşan, bayram tatillerinin de kendilerini olumsuz etkilediğini ifade etti. Buluşan, "Üreticilerimiz burada pazarlama sıkıntısı yaşadı. 9 günlük bayram tatilinin 6 günü tarladan ürün çıkaramadık. Üretici zor duruma düştü." dedi.

YORUMLAR 6
  • domatessever 7 yıl önce Şikayet Et
    zaten domatesler bi seye benzemiyor , ot gibi tadi var, eskiden en dandik domatesin bile bi tadı kokusu vardi mis gibi , valla hasret kaldik yaa , hersey ticarete dökülmüs diyebilirsiniz ama eskidende ticaret vardi dimi. eski domatesleri istiyoruummmm
    Cevapla
  • dadas 7 yıl önce Şikayet Et
    rize dometes fiyati 3,5-4 tl
    Cevapla
  • ali veli 7 yıl önce Şikayet Et
    fiyatlar pazarda yüksek
    Cevapla
  • hsync 60 7 yıl önce Şikayet Et
    nerde düştü beylikdüzünde 2.80 bimde bile pazarda 2.5 uzun tip 1.5 tl pembe 3 4 tl
    Cevapla
  • kadir 7 yıl önce Şikayet Et
    iç piyasada çokta düşme yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle