Rusya'dan 'Türk Akımı' açıklaması

Türk akımı doğalgaz boru hattı ve Akkuyu Nükleer Santrail ile ilgili Rusya'dan açıklama yapıldı.

Rusya'dan 'Türk Akımı' açıklaması
Rusya'dan 'Türk Akımı' açıklaması
GİRİŞ 26.07.2016 13:03 GÜNCELLEME 26.07.2016 13:07
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

 Rusya Enerji Bakan Yardımcısı Yury Sentyurin, Türk yetkilerle Türk akımı projesini görüştüklerini, henüz alınan kesin bir karar olmadığını söyledi.

Öte yandan Rusya Başbakan Yardımcısı Arkady Dvorkovich ve Türk mevkidaşı Mehmet Şimşek bugün görüşerek kasım ayında Rus savaş uçağının düşürülmesi sonrası ticari ve ekonomik alanda iki ülkenin kötüleşen ilişkilerinin düzeltilmesini istediklerini belirtmişlerdi.

Rus doğalgaz firması Gazprom ise son açıklamasında ''Türk Akımı'' görüşmelerine hala açık olduklarını belirtmişti.

Rusya Enerji Bakanı Alexander Novak'tan da “Rusya 'Türk Akımı' doğalgaz projesi üzerinde çalışmalara devam etmeye hazır” açıklaması gelmişti.

AKKUYU NÜKLEER SANTRALİ

Akkuyu Nükleer Santrali projesiyle ilgili açıklama yapan Rusya Başbakanı Yardımcısı Arkady Dvorkovich ise, projenin faaliyete geçme konusunu ele aldıklarını söyledi.

BloombergHT'de yer alan habere göre Dvorkovich, "Türk yetkililer ile görüşmelerimizde bazı yatırım projelerini müzakere ettik, bunların arasında Akkuyu nükleer santralinin inşaa edilmesi de var. Projenin devam edebilmesi için Türk tarafından düzenleyici çerçeveyi tamamlanması bekleniyor. Türk tarafının bunu yeterince hızlı şekilde tamamlamasını umuyoruz" diye konuştu.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 1
  • misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    ab ve abd ye sırtımızı dönüp en ileri düzeyde rusya çin hatta kuzey kore ile bile ilişklileri geliştiemeliyiz abd bizi herzaman sırtımızdan vurdu bakın yunanistan dan bile 8 askeri iade etmeyecek muhtemelen abd gülen imi verecek ve çok acil hava savunma sistemleri almalıyız ve sonra üretmeliyiz pakistandan nükleer atom bombaları almalıyız kaç milyar dolar olsada millet olarak parasını vermeye hazırız sn cumhurbaşkanım yalnız türkiye değil tüm islam alemi sizi seviyor ve dua ediyor lütfen siz bunları çok daha fazla düşünmüşsünüzdür ama nolur bulunduralım bu silahları o zaman dünya bizimle uğraşamaz
    Cevapla