Moody's Türk bankalarını izlemeye aldı

Moody's, 17 Türk bankasının kredi notlarını olası indirim için izlemeye aldı.

Moody's Türk bankalarını izlemeye aldı
Moody's Türk bankalarını izlemeye aldı
GİRİŞ 20.07.2016 11:03 GÜNCELLEME 20.07.2016 11:03

Moody's Investors Service, Türkiye'nin kredi notunu negatif izlemeye almasının ardından 17 Türk bankasının notlarını da olası bir indirim için izlemeye aldığını duyurdu.

Moody's, gelişen siyasi ve ekonomik durumdan kaynaklı olarak ortaya çıkan risklerin değerlendirilmesi ihtiyacı nedeniyle notların izlemeye alındığını belirtti. Not vermiş olduğu tüm Türk finansal kurumlarının yaşanan son gelişmelerin ekonomik ve finansal etkilerinden belirli bir derecede etkileneceklerine işaret eden Moody's, yapacakları gözden geçirmeden her kurumun durumunu ayrı ayrı değerlendireceklerini belirtti.

Notları negatif izlemeye alınan bankaların listesi şöyle  Akbank TAS, Alternatifbank A.S., Burgan Bank A.S., Denizbank A.S., Finansbank AS, HSBC Bank A.S. (Turkey), ING Bank A.S. (Turkey), Şekerbank T.A.S., T.C. Ziraat Bankası, Türk Ekonomi Bankası AS, Türkiye Garanti Bankası AS, Türkiye Halk Bankası A.S., Türkiye İş Bankası AS, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.S., Türkiye Vakıflar Bankası TAO ve Yapı ve Kredi Bankası AS.