Bankalardan darbe girişimi açıklaması!

Türkiye Bankalar Birliği (TBB), Halkbank, Denizbank ve Vakıfbank darbe girişime karşı açıklamada bulundu

Bankalardan darbe girişimi açıklaması!
Bankalardan darbe girişimi açıklaması!
GİRİŞ 18.07.2016 17:32 GÜNCELLEME 18.07.2016 17:32

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aydın, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi ile ilgili olarak, bankaların rutin çalışmasını sürdürdüğünü ve ATM'lerde likidite sorunu bulunmadığını bildirdi. Aydın, hafta sonu piyasa yapıcı bankaların hazineden sorumlu yöneticileri ile toplantı yaptıklarını, toplantıda ciddi anlamda problemler görmediklerini, piyasaların da kendilerini haklı çıkardığını söyledi.

Bankaların rutin çalışmasını sürdürdüğünü ve ATM'lerde likidite sorunu bulunmadığını belirten Aydın, Merkez Bankası ile karşılıklı olarak güven alışverişinde bulunduklarını bildirdi. Aydın, "Merkez Bankasına 'en kötüsü olursa siz ne kadar arkamızda durursunuz' dedik. Onlar da 'ne kadar imkan varsa her şeyiyle arkanızda dururuz' ifadelerini kullandılar. Ancak şu an piyasalar açısından alınması gereken ek bir önlem söz konusu değil. Olup bize sağlanmayan imkan da söz konusu değil. Merkez Bankası bize güven verdi, biz de onlara güven verdik." şeklinde konuştu.

Bankaların yurt dışı borçlanmalarında ciddi bir maliyet artışının söz konusu olmadığını vurgulayan Aydın, son yaşananlardan ötürü Türkiye'nin kredi notunun etkilenmeyeceğini, olayların geçici olduğunu, orta ve uzun vadede yatırım yapılabilir ülke notunda kayba neden olacak bir durumun bulunmadığını söyledi.

"BANKACILIK SEKTÖRÜ HİÇBİR HASAR ALMADAN NORMAL FAALİYETLERİNE GERİ DÖNDÜ"

Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu da anayasal rejimi ortadan kaldırmayı amaçlayan zorba bir teşebbüse başvurarak, baskı ve şiddet yoluyla milli iradeyi hiçe sayabileceğini düşünen bir takım cuntacının çirkin emellerinin aksine, demokrasinin bu süreçten daha da güçlenerek çıktığını söyledi.

Taşkesenlioğlu, ihanet çetelerinin planladıklarının aksine, çok hızlı bir şekilde işlerin başına döndüklerini ve Türkiye'ye değer katacağına inandıkları yeni projeler üzerinde çalışmalara devam ettiklerini kaydetti.

Bankacılık sektörünün hiçbir hasar almadan normal faaliyetlerine geri dönmüş ve başta Merkez Bankası olmak üzere ilgi kurumları finansal piyasaların etkin işleyişinin sürdürülmesi konusunda aldığı tedbirlerin de etkisiyle hiçbir problem yaşamadığını vurgulayan Taşkesenlioğlu, "Ülkemiz yatırımcılar açısından gayet güvenli bir limandır ve piyasaları tedirgin edecek olumsuz anlamda hiçbir unsur mevcut değildir." diye konuştu.

"ÜLKEMİZDE FİNANSAL KRİZ SÖZ KONUSU DEĞİLDİR"

DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş ise Türkiye'nin önemli bir badire atlattığını belirterek, "Gerek hükümet gerekse siyasi parti liderlerinin mutabık ve birlikte hareketleri, Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, hükümet üyelerinin sağlıklı ve akılcı kararları, basınımızın ve ülkenin sahibi halkımızın görüş farklılığı gözetmeden demokrasimize verdiği destek bu girişimin başarısızlıkla sonuçlanmasına yol açmıştır." diye konuştu

Ateş, Türkiye Cumhuriyeti'nin her badireden olduğu gibi cuma gecesi yaşadığı bu müessir olaydan da çok daha güçlenerek çıkacağını ifade ederek, "Ülkemizde likidite ve finansal kriz söz konusu değildir." dedi.

"VAKIFBANK, FAALİYETLERİNE TÜM YURT SATHINDA KESİNTİSİZ OLARAK DEVAM EDİYOR"

VakıfBank'tan yapılan açıklamada da cuma akşamı yaşanan, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisinde yuvalanan hain bir terör grubunun milli iradeye, ülkeye, cumhuriyete, birlik ve bütünlüğe yönelik darbe teşebbüsünün şiddet ve nefretle kınandığı ifade edilerek, şu görüşlere yer verildi:

"Yaşanan elim hadiseye karşı toplumun her kesiminin güçlü bir reaksiyon göstererek sağlam duruş sergilemiş olması, hem demokrasimizin gücünü hem de milletimizin demokrasiye olan inancını net bir şekilde ortaya koymaktadır. Bu vesile ile darbe teşebbüsünün başarısızlığa uğramasını sağlayan sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, hükümetimize, güvenlik güçlerimize ve necip Türk milletine şükranlarımızı sunarız. VakıfBank olarak, bu vahim olaylarda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Önlenen bu menfur darbe teşebbüsünde yaşananların milli iradeyi ve demokrasi kültürümüzü daha da güçlendireceğine inanıyoruz.

Her daim Türk ekonomisini ve reel sektörü destekleyen VakıfBank’ın, tüm varlık ve gücüyle ülkemizin ve aziz milletimizin hizmetinde olduğunu ve faaliyetlerine tüm yurt sathında kesintisiz olarak devam ettiğini kamuoyunun bilgisine sunarız."