Rusya, Arabistan'ı sorumlu tutuyor

Rusya, Doha'daki toplantıdan karar çıkmamasıyla ilgili Suudi Arabistan'ı suçladı.

Rusya, Arabistan'ı sorumlu tutuyor
Rusya, Arabistan'ı sorumlu tutuyor
GİRİŞ 18.04.2016 14:27 GÜNCELLEME 18.04.2016 14:30
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Petrol üretimini dondurarak fiyatların düşmesini engellemek isteyen Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Katar’da yapılan petrol zirvesinden sonuç alınamamasıyla ilgili olarak Suudi Arabistan’ın sorumlu olduğunu söyledi.

Rus haber ajansı RIA Novosti’de yer alan habere göre, Novak, dün Katar'ın başkenti Doha'da yapılan petrol zirvesinden bir anlaşma çıkmamasının nedeni olarak Suudi Arabistan ve bazı Körfez ülkelerinin son dakikada pozisyonlarını değiştirmiş olmalarını gösterdi.

'SON DAKİKADA FİKİR DEĞİŞTİRDİLER'

Novak, zirve öncesinde birçok ülkenin üretimi dondurmaya yönelik bir anlaşma konusunda istekli olduğuna belirterek, “Ancak son dakikada Suudi Arabistan ve bazı Körfez ülkelerinin fikri değişti. Bu durum petrol piyasalarına olumsuz yansıyabilir” dedi.

Brent petrolün varil fiyatı, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) Katar'ın başkenti Doha'da gerçekleştirdiği toplantıda, petrol arzına sınırlama getirilmesi yönünde karar alamamasının ardından sert düşüşe geçti.

PETROL DEĞER KAYBETTİ

Doha'daki toplantının ardından Brent petrolün varil fiyatı, yüzde 5 değer kaybederek 40 dolar sınırına kadar gerilese de gelen tepki alımları ile 41 dolar seviyesinde dengelendi.

Rusya borsası ve Rus rublesi de zirve sonrası haftanın ilk gününe düşüşle başladı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 13
  • Kozanlı 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu şekilde fiyat yükselme hilesini Peygamberimiz yasaklamıştır. Arabistan ve İran'ın kararı doğru bir karar olmuştur.
    Cevapla
  • snx 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ın cc. dediği olur.inşallah rusya batacak.amin
    Cevapla
  • hahahayt 8 yıl önce Şikayet Et
    sen reisi karşına alırsan böyle sürünürsün rusya . civarda ülkemizin sözünü kim dinlemezse sürünecek.
    Cevapla
  • SULTAN SULEYMAN 8 yıl önce Şikayet Et
    Halk degil yoneten onemli tabiki ulkede demokratik bir secim varsa isteyen istedigini basa getirebiliyorsa fakat Suud krallikla yonetiliyor ordaki yonetimler genelde islama hizmet etmez rahatina hizmet ederdi fakat simdiki yonetim cok farkli bunu ilerleyen zamanlarda gorecegiz eger bizde oynanan oyunlar onlarada oynanirda halk arkasinda durmazsa o baska ama halk arkasinda durursa bizimde durdugumuz gibi bir kac lider cok sey degistirecek dunyada gorecegiz
    Cevapla
  • birisi 8 yıl önce Şikayet Et
    beter ol ruysa
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle