İlaç krizi Davutoğlu’nun müdahalesiyle çözüldü

SGK ile Türk Eczacıları Birliği arasındaki ilaç krizi, Başbakan Davutoğlu’nun araya girmesiyle, protokolün bitmesine dakikalar kala çözüldü.

İlaç krizi Davutoğlu’nun müdahalesiyle çözüldü
İlaç krizi Davutoğlu’nun müdahalesiyle çözüldü
GİRİŞ 01.04.2016 09:08 GÜNCELLEME 01.04.2016 09:08
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Dün gece Davutoğlu, Türkiye Eczacılar Birliği yönetimi ve Çalışma Bakanı Süleyman Soylu’yuÇankaya Köykü’nde kabul etti.  Davutoğlu’nun, kamu adına rakamı revize etmesi üzerine mutabakata varıldı. Mutabakatın detaylarını Soylu, gece yarısı kamuoyuna duyurdu. Soylu,TEB’in talepleri arasında yer alan reçete başına hizmet bedellerinin eczanelerin yıllık cirolarına göre değişen bedellerde artırılması, muayene ücretlerinin eczaneler üzerinden tahsilatının kaldırılması ile ilgili çalışma başlatılması, majistral tarifede yer alan fiyatların güncellenmesi, enjektör bedellerinin arttırılması, mobil reçetelerde, reçete başı hizmet bedeli ödenmesi, bazı tıbbi cihaz ve medikal malzemelerin eczanelerden satışının sağlanması adına Medula’da gerekli düzenlemelerin yapılması gibi taleplerinde uzlaşmaya vardıklarını da açıkladı. 

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 2
  • Gargi 8 yıl önce Şikayet Et
    Kamu hastaneler Birliği Hastanelerin İçerisine Eczane Kurmalı Ve Bu şekilde Bu tefecileride Yavaş yavaş Eritmeli
    Cevapla
  • mühendis 8 yıl önce Şikayet Et
    bu eczacılar devletin sırtına kene 4-5 yıl üniversite okuyan insanın bakkal dükkanı işletir gibi eczane açmaması lazım, isteyen herkesin eczacı çalıştırarak eczane acabilmesi lazım.
    Cevapla