Türk araçlarına indirim yaptılar

Türkmenistan tarafından Türk araçlarına Ro-Ro gemi fiyatlarında yüzde 20 indirim yapıldığını belirtti.

Türk araçlarına indirim yaptılar
Türk araçlarına indirim yaptılar
GİRİŞ 28.03.2016 17:21 GÜNCELLEME 29.03.2016 09:16

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener, Orta Asya ulaşımında en kısa yol olan Azerbaycan-Türkmenistan güzergahını kullanan Türk araçları için Türkmenistan tarafından Ro-Ro gemi fiyatlarında indirim yapıldığını belirtti.

YÜZDE 20 İNDİRİM

UND İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener "Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhammedov geçtiğimiz Ağustos ayında Türkmenistan'ın ikinci gemisi olan Bahtiyar'ın sefere başlaması ile indirim yapılacağı müjdesini bizlere vermişti. Bahtiyar gemisi de seferlerine başladı ve indirim de sağlanmış oldu. Araçlarımız Türkmenistan'ın Modern gemileri ile artık % 20 daha ucuza taşınacak'' dedi.

Şener ayrıca, Türkmenbaşı-Bakü hattında çalışan "Berkarar" ve "Bahtiyar" Ro-Ro Gemi ücretlerinde %20 oranında indirim yapıldığı açıklanmıştır. Bu itibarla 24.03.2016 tarihinden itibaren Türkmenbaşı – Bakü Komple araç fiyatları (gidiş-dönüş) 2.200 $'dan 1.760$'a ve Römork fiyatları 1.800$'dan 1.440$'a düşürülmüştür.'' şeklinde konuştu.

ORTA ASYA'NIN ANA LOJİSTİK GÜZERGAHI OLUYOR

Türkmenistan Kuzey – Güney hattındaki demiryolları, Doğu- Batı hattındaki Otoyolları çok yakında açılacak Amuderya nehri üzerindeki demiryolu ve karayolu köprüleri gibi önemli yatırımları ile tarihi İpekyolu'nda en avantajlı lojistik güzergah olacağı ifade edildi.