Kastamonu'lu sanayiciler KASTEXPO'da buluştu

İstanbul'da ilk kez düzenlenen Kastamonu Sanayi ve İş Dünyası Zirvesi KASTEXPO'da sanayiciler bir araya geldi.

GİRİŞ 15.03.2016 15:32 GÜNCELLEME 15.03.2016 15:33

Doğası, Sahilleri, Yaylaları, Tosya Pirinci  ve Taşköprü Sarımsağıyla ünlü Evliyalar Diyarı Kastamonu; bu kez adını sanayicisiyle duyurdu. İstanbul'da ilk kez düzenlenen Kastamonu Sanayi ve İş Dünyası Zirvesi Kastexpo'da Kastamonu’lu sanayiciler bir araya geldi. 10 Mart'ta başlayan zirve 13 Mart’ta sona erdi.

Kastamonulu Makineciler, Sanayiciler, Madenciler ve İnşaatçılar başta olmak üzere bir çok sektörden İş Adamı ve Firma bu fuarda buluştu. İlk defa düzenenlenen, Kastamonu Sanayi ve İş Dünyası Zirvesi Kastexpo, 106 firmanın katılımıyla kapılarını açtı.  

Zirveyi düzenleyen Kastamonu Sanayici ve İşadamları Derneği KASİAD'ın Başkan Yardımcısı Cemal Şenol, zirveyle şehrin ticaret hacmini genişletmek isediklerini söyledi.

KASİAD Başkan Yrd. Cemal Şenol zirveye şehrin firmalarının yaklaşık yüzde 25'inin katıldığını, Kastexpo'nun önümüzdeki yıllarda daha geniş kapsamlı yapılmak istendiğini,

Böylelikle Kastamonu’lu Sanayicinin gücünün ve potansiyelinin ortaya çıkmasını, Firmaların birbirini tanımasını ve Kastamonu’ya yapılacak yatırımların artmasını istediklerini belirtti. Zirveye katılan Sanayicilerden Kastamonulu Kütük Mermer'in Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Kütük de; zirvenin, şehrin ekonomisi için olumlu bir gelişme olduğunu belirtti.

Kastamonu bölgesinde bulunan 4-5 çeşit mermerin firmaları tarafından çıkarıldığı ve işlendiğini, başta Avrupa olmak üzere diğer ülkelere ihraç edildiğini belirtti. Zirvede, yörenin ünlü Siyez Bulguru ve Tosya'nın pirincinden yapılan pilavla, Kastamonu’nun meşhur çekme helvası da ağızları tatlandırdı.