Petrolde rüzgar tersine döndü

Brent petrolünde fiyatın yükseleceğine yönelik pozisyonlar artmaya devam ediyor.

Petrolde rüzgar tersine döndü
Petrolde rüzgar tersine döndü
GİRİŞ 07.03.2016 17:41 GÜNCELLEME 08.03.2016 13:56
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

ICE verilerine göre Brent petrolünde fiyatın yükseleceği yönünde hedge fonlar ve yatırım fonları tarafından alınan pozisyonlar yeni bir rekor kırdı. 
 
Brent petrolünde net uzun pozisyonlar 1 Mart haftasında 22.171 lot artarak 342.460 lot ile 2011 yılından bu yana görülen en yüksek seviyeye çıktı. 
 
Brent petrolünde fiyat Ocak ayından bu yana yüzde 40 civarında arttı.

PETROL FİYATLARI 39 DOLARI AŞTI

Uluslararası piyasalarda petrol fiyatları iyileşen global görünüm ve piyasanın toparlanacağıana dair daha güçlü beklentilerin etkisiyle yükseliyor. Bu yılın en düşük seviyelerinden yüzde 30'un üzerinde toparlanan Brent petrolünde fiyat bu yıl ilk kez 39 dolar/varil seviyesinin üzerinde çıktı. 
 
Brennt petrolündü 39,50 dolar/varile kadar yükseyişin ardından işlemler Cuma gününe göre 51 cent artışla 39,23 dolar/varilden gerçekleşiyor.
 
NYMEX'de ise Batı Teksas petrolü 62 cent artışla 36,54 dolar/varil seviyesinden işlem görüyor. 
 
Ancak analistler teknik göstergelerin yaşanan rallinin sonuna yaklaşıldığına işaret ettiklerini belirterek, yatırımcıları temkinli hareket etmeleri konusunda uyarıyorlar.

 

KAYNAK: FORTUNE
YORUMLAR 3
  • Temel candan 8 yıl önce Şikayet Et
    Ya sizlerin yuksek izninizle burdan duyurduk artacak iran petrolu vs gelecek bu isler tersine olur tam iranda satsa daha yukselecek iranda rus gibi amerikanin istedigi gibi verileni yaptiginda petrol yukari cikartir baronlar akabinde ekonomistlerde rakamlara göre ekonomik storiler yorumlar yazip cizerler Abilerim bizede dusuk kurla narkozluyorlar ne olur dolar artmasi gerek uyanik olun ithalatci bagirmasina bakmayin
    Cevapla
  • Yorum 8 yıl önce Şikayet Et
    Turkcenizden hicbirsey anlasilmiyor ustad.
    Cevapla
  • Yusuf 8 yıl önce Şikayet Et
    Ne şansınız hep azalacak mi?
    Cevapla