Turkcell, Eskişehir'de 200 bin eve gidecek

Turkcell'in fiber yatırımlarında son adresi Eskişehir oldu. Sırada ise Aydın var. Hedef ise 2016'da 1 milyonu aşkın müşteriye ulaşmak...

Turkcell, Eskişehir'de 200 bin eve gidecek
Turkcell, Eskişehir'de 200 bin eve gidecek
GİRİŞ 23.12.2015 11:27 GÜNCELLEME 23.12.2015 11:58
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Fiber optik kablo yatırımlarına hız kesmeden devam eden Turkcell'in bu yöndeki son yatırım bölgesi Eskişehir oldu. Eskişehir'de düzenlenen toplantısında ilk defa Genel Müdür Yardımcısı sıfatıyla basın karşısına da çıkan Murat Erkan yapılan yatırımlarla ilgili bilgi verdi.

PAZARIN LİDERİ

Sabit geniş bant pazarında 1.6 milyon müşteri sayısı ile pazarda en çok pay kazanan oyuncu olduklarını aktaran Erkan, 305 bin yeni müşteri kazandıklarını ve bu sayı ile yeni müşteri pastasının da yüzde 50'sini aldıklarını belirtti.

YER ALTINA 3.2 MİLYAR TL

Bu zamana kadar yapılan yatırımların bedelinin 3.2 milyar TL olduğu bilgisini de veren Erkan, bu yatırım çerçevesinde 13 ilde 34 bin 600 kilometre fiber optik kablo ile 2.3 milyon haneye ve 851 bin 600 müşteriye ulaştıklarını açıkladı.

1 MİLYONU AŞACAK

Erkan, 851 bin 600 olan müşteri sayısının da yapılacak yeni yatırımlarla birlikte 2016 yılında 1 milyonu geçeceğini de tahmin ettiklerini söyledi.

HEDEF 200 BİN HANE

Eskişehir bazında hedefin 200 bin eve ulaşmak olduğunu da kaydeden Erkan, yatırım bedelinin 95 milyon TL, müşteri hedefinin ise 90 bin olduğu ağın uzunluğunun ise 1000 km olarak hesaplandığını ifade etti.

10 KAT HIZLI İNTERNET

Turkcell’in hızlı ve kaliteli internet bağlantısında farkını ortaya koyduğunu ifade eden Murat Erkan, Akamai’nin son raporuna göre, Türkiye’de ortalama hızın 6.3 Mbps olduğunu ifade ederek, “Turkcell olarak Eskişehir’deki abonelerimize Türkiye’deki ortalama internet hızının 10 katını sunuyoruz” diye konuştu.

15. İL AYDIN

Fiber optik kablo yatırımında İstanbul başta olmak üzere İzmir, Ankara, Kocaeli, Samsun, Bursa, Antalya, Mersin, Adana, Kayseri, Gaziantep, Diyarbakır, Trabzon ve son olarak Eskişehir olmak üzere 14 ilde Turkcell'in yatırımları olduğunu da aktaran Erkan, fiber optik kablo yatırımının yapılacağı bir sonraki ilin ise Aydın olduğunu söyledi. Erkan,  Aydın ile ilgili yerel yöneticiler ile de görüşmelerin sürdüğünü belirtti.

ORTAK FİBER ÇAĞRISI!

Konuşmasının sonunda fiber optik alanda yaşanan rekabete de değinen Erkan, son zamanlarda farklı operatörlerden yapılan açıklamalar ile ilgili,bir çağrıda bulundu. Operatörlere ''Gelin birlikte fiber altyapısı kuralım'' diye seslenen Erkan, devletin de bu işe destek vermesini istedi. Altyapıda kollektif çalışma olması gerektiğine vurgu yapan Erkan, rekabetin üst tarafta yaşanması gerektiğine değindi.

Kenan Biter / Haber7

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 8
  • Turan 8 yıl önce Şikayet Et
    3G'yi çeken telefonunuz fiberden mi çalışıyor arkadaşlar?
    Cevapla
  • metin 8 yıl önce Şikayet Et
    Bursa nın merkezinde oturuyorum evimin arka tarafında hiç yerleşim olmayan caddeden fiber geçirdiler ama yerleşim olan yerde fiber bağlantı yok hangi akla hizmet.
    Cevapla
  • Ibrahim akinci 8 yıl önce Şikayet Et
    istanbulun göbeği Zeytinburnu nun nüfusu 1 milyona dayanmış. sene olmuş 2016 halen yok turkcell fiber. Eskişehirliler sevinmesin maalesef. Turkcell asla lüks ve yoğunluklu Turkcell kullanılacak sitelerden başka yere yatırım yapmaz. sokaklara gireceğini zannetmeyin. Ttnet gireli yıllar oldu sokağa ve "bizi bu saatten sonra kaç kişi seçer. İlk gireceğimiz lokasyonlara gidelim" zihniyeti var.
    Cevapla
  • eskişehirli 8 yıl önce Şikayet Et
    4.5g için fiber altyapısı gerekiyor hemde şimdikinin 5 katı olursa ancak verimli bir 4.5g den bahsedilebilir
    Cevapla
  • abdullah 8 yıl önce Şikayet Et
    Hiçbir kablosuz teknoloji, fiber kabloyla rekabet edemez, alternatif olamaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle