Türkiye'nin ilk milli uçak gemisi...

Türkiye'nin ilk milli uçak gemisi, ABD ve İngiliz medyasından 'dengeler değişecek' korkusuna sebep oldu. Psikolojik mücadele başladı.

Türkiye'nin ilk milli uçak gemisi...
Türkiye'nin ilk milli uçak gemisi...
GİRİŞ 15.10.2015 10:54 GÜNCELLEME 15.10.2015 10:54
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin ilk milli uçak gemisi, dünyayı endişelendirdi. 2021 yılında tamamlanacak olan savaş gemimizin ayrıntılarının belli olmasıyla ABD ve İngiliz medyası çekincelerini sıraladı.

Amerikan medyası,"Türkiye, savaş gemisini denize indirdiği anda, bölgede dengeler değişecek. Çünkü, Türkiye, bölgenin en güçlü ülkesi olmak için planları başarıyla uyguluyor" diye yazdı. 

HİÇ HOŞLARINA GİTMEDİ 

İngiliz askeri savunma haber siteleri de, Türkiye'nin savaş gemisinin hayata geçirmesinin artık yüzde 100 olduğunu belirtti. Bunun da, bölge ülkeleri tarafından pek hoş karşılanmayacağına dikkat çekti.

TAM ANLAMIYLA YÜZEN ORDU OLACAK

Öte yandan, daha denize inmeden tüm dünyaya korku salan savaş gemimizde yok yok... Bin komando, 50 tank, 10 helikopter, en az 7 savaş uçağı ve 60 zırlı aracı taşıyabilecek olan gemi, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin denizden intikal gücü için kilometre taşı olacak. 

DONANMANIN GURURU OLACAK

Çok sayıda insansız hava aracı, bin 450 kişilik barınma imkanı, 34 yataklı tam teşekküllü hastane ve ameliyathaneler de, Türkiye'nin ilk uçak gemisinde bulunacak. 2021 yılında tamamlandığında Türk donanmasının en büyük deniz aracı olacak 'Havuzlu Çıkarma Gemisi LPD' (Landing Platform Dock), Türk Silahlı Kuvvetleri'ne denizlerde yeni ufuklar açacak. Bu özellikler donanmamızı güçlendirecek. 

BARİZ ÜSTÜNLÜK SAĞLAYACAK

Karadeniz, Akdeniz ya da Atlas ve Hint Okyanusları'nda herhangi bir noktaya önemli ölçüde operasyon gücünü aktarma imkanı, LPD gemisiyle elde edilecek. 27 bin 500 tonluk LPD'ye 2 tank çıkarma gemisinin eşlik edeceği düşünülürse, Türkiye istediği yere 100 tank ve 1 tabur askerle çıkarma yapabilecek. Bu imkan donanmamızın caydırıcılığını geniş bir coğrafyada artıracak. Yapımı süren çıkarma gemileriyle özellikle Doğu Akdeniz'deki stratejik havzalarda Türkiye'nin elde edeceği üstünlük, bölgedeki ülkelerin telaşlanmasına yol açtı bile... 

KAYNAK: TAKVİM
YORUMLAR 31
  • burak 8 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlı ordusu değil...TÜRK ordusu
    Cevapla
  • Cesur 8 yıl önce Şikayet Et
    Daha kuvvetli osmanli ordusu ve devleti icin 2023 diyorummm ins.
    Cevapla
  • hakanhakan 8 yıl önce Şikayet Et
    haydi bismillah . Allah utandırmasın. Dosta güven düşmana korku salsın...
    Cevapla
  • vatandaşın biri 8 yıl önce Şikayet Et
    İNŞAALLAH 2021 de denizlerde görebilmeyi ümit ediyorum.
    Cevapla
  • trabzonlii61 8 yıl önce Şikayet Et
    abd ve ab nin sancısı tuttu o demekki doğru yoldayız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle