Yerliye Sakarya'da fabrika planı

Yerli elektrikli araçların üretimi için kurulacak fabrikanın Sakarya'da olabileceğini belirtiliyor.

Yerliye Sakarya'da fabrika planı
Yerliye Sakarya'da fabrika planı
GİRİŞ 30.09.2015 12:28 GÜNCELLEME 30.09.2015 12:28
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun da bulunduğu Bakanlar Kurulu toplantısında bir sunumla tanıtılan yerli otomobilin üç prototipi TÜBİTAK'ın Gebze Kampüsü'nde test aşamasında.

Üçü elektrikli, biri hibrit olmak üzere toplam dört motor seçeneğinden oluşacak yerli otoda sedan ve hatchback'in yanı sıra crossover model de bulunacak. Sanayi Bakanlığı'ndan edinilen bilgilere göre, ekim ayında hazır olmasının ardından crossover prototipinde testler de başlayacak. Bu model, Ford Mondeo, Honda Accord, Mercedes C Class, VW Passat, Toyota Avensis, Opel Insignia'nın da bulunduğu orta üst (D) segmentte olacak.

BABAYİĞİT 2016'DA

Trafiğe çıkmadan önce yaklaşık 30 araç her türlü iklim şartlarında da test edilecek. Testlerin tamamlanmasının ardından 2016 yılında ise “babayiğit” belirlenmesi bekleniyor. Ciddi görüşülen yerlerin olduğunu belirtilen Bakanlık kaynakları, aracı TÜBİTAK'ın geliştirmesi ve testlerin ardından, ticarileşme sürecinde anlaşılacak firmaya üretim, satış ve pazarlama noktasında devredileceğini belirtiyorlar.

ZARAR ETMEYECEK

Elektrikli araçların üretimi için kurulacak fabrikanın Sakarya'da olabileceğini belirtiliyor. Kaynaklar, satış ve fiyat süreciyle ilgili maliyetli firmanın çıkartacağını belirtiyorlar. Aracın piyasaya göre daha ucuz olacağını belirten kaynaklar, “Vergi indirimi, teşvikler olacak. Kamu araçlarının yerli olmasıyla ilgili de çalışmalar olacak. Babayiğit, bu işe girdiği zaman zarar etmeyecek” ifaderini kullanıyorlar.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 13
  • kabzacı 8 yıl önce Şikayet Et
    tubitakın özellkikle elektrikli motorlar üzerinde arge çalışması yapması şart manyetik alanla çalışan elektrik motorları verim konusunda sınıra yaklaşmıştır. bu yüzden elektrik enerjisi tadbik edildiğinde genleşip daralabilen materyaller üzerine odaklanıp yeni bir motor tasarlanmalı bu sayede robot teknolojiside gelişip hayatımıza renk katacaktır
    Cevapla
  • murtaza 8 yıl önce Şikayet Et
    kendi uçağımızla ,arabamızın seri imalatına başladığımız an bunlara inanırım.
    Cevapla
  • murtaza 8 yıl önce Şikayet Et
    neden hep seçimlere doğru bu yerli araba muhabbeti çıkıyor,daha ortada anlaşma yok,anlaşma yapıldıktan sonra sen bu aracın saç kalıplarını bilmem vb, kalıp ve aparatlarını ve senin bu hattı kurup seri imalata geçebilmen için şu an itibari ile 4 senen gider yani sen bu arabayı 2019,dan evvel çıkaramazsın,zaten amerika,fransa,almanya,buna müsade etmez ,ülkemizin etrafı ateş çemberi büyük kriz kapımızda,kimse kimseyi kandırmasın tüm dünya 3,cü dünya savaşına hazırlanıyor,bu ülkeye erbakan gibi bir delikanlıda gelmez.
    Cevapla
  • osmanlı 8 yıl önce Şikayet Et
    ileriyi düşünün arkadaşlar bende bilecikliyim tabii ki orası olsun isterim ama kıtalar arası ihracaatı düşünerek deniz kenarına kurulması daha mantıklı tabii yan sanayi ve yetişmiş iş gücü de şart.. ford ve koç gurubuna tahsis edilen bedava gölcük arsasının iki katı kadar yerli otomotive arsa tahsis edilmeli
    Cevapla
  • Ismail ertürk 8 yıl önce Şikayet Et
    Allahın izniyle çok güzel şeyler oluyor bunlar Türkiye için kalkınma için çok önemli projeler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle