Kotil: İstanbul, Kanuni dönemine geri döndü

THY Genel Müdürü Kotil, yatırımlar ve ulaşım projeleriyle İstanbul'un Kanuni dönemindeki gibi müreffeh zamanlara geri döndüğünü söyledi.

Kotil: İstanbul, Kanuni dönemine geri döndü
Kotil: İstanbul, Kanuni dönemine geri döndü
GİRİŞ 15.09.2015 15:15 GÜNCELLEME 15.09.2015 15:15
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, yatırımlarla ve ulaşım projeleriyle İstanbul'un dünya başkenti haline geldiğini söyledi. Kotil'e göre gökdelenleriyle, yollarıyla, raylı sistemleriyle İstanbul, Kanuni dönemine geri döndü.

İstanbul'un tarihin her döneminde merkez olmaya aday bir şehir olduğunu belirten Temel Kotil, Kanuni Sultan Süleyman zamanında sanatçılar, bilim adamları ve gezginlerin uğrak yeri olduğunu hatırlatıyor.

Temel Kotil, "Sayın Cumhurbaşkanımız İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanıyken ben de daire başkanıydım. Biliyorum ki o zaman çok iptidai şeyler dahi büyük problemdi. Çöpler problemdi. Şehrin marka olma şansı yoktu. Belediye Başkanımız Kadir Bey’e ve ekibine teşekkür ediyoruz. İstanbul şu an dünya başkenti. Gökdelenleriyle, yollarıyla, raylı sistemleriyle tekrar Kanuni dönemine geri döndü."

"THY İstanbul'u finans merkezi olma yolunda hazırlıyor"

İstanbul’un finans merkezi olabilmesi için kolay ulaşılabilir olması gerektiğini dile getiren Temel Kotil, ulaşımdaki ana görevin de Türk Hava Yolları'na düştüğünü belirtiyor. Kotil, "Türk Hava Yolları İstanbul’u finans merkezi olma yolunda hazırlıyor. Üçüncü Havalimanı projesiyle bu altyapı da oluşuyor. Havalimanından şehir merkezine raylı sistemler yapılıyor. Bütün bunları düşündüğümüzde İstanbul ve Londra, Newyork gibi finans merkezlerinden daha güzel olacak."

Küresel şirketler merkezini İstanbul'a kaydırıyor

İstanbul'un Osmanlı İmparatorluğu öncesinde, sonrasında ve bugün de çok kültürlü bir yapıda olduğunu anımsatan Temel Kotil, her renkten, kültürden ve dinden insanın İstanbul'da kendini rahat hissettiğini ifade etti. Bu sebeple küresel şirketlerin merkezlerini İstanbul'a kaydırdıklarını söylüyor. Kotil, "Mesela Dubai'de merkez açan şirketler İstanbul’a geliyor. Medya ve finans gibi alanlarda faaliyet gösteren Japon şirketi Nikkei, Dubai’deki merkezini İstanbul’a kaydırdı. Yani bu şehrin bahtı açık."

"Türkiye’ye bir yılda gelen yolcu sayısı 200 milyonu geçecek"

Mevcut havalimanlarının kapasiteyi karşılamadığını ifade eden Kotil, Hong Kong merkezli havayolu şirketi Cathay Pacific’in yer bulamadığı için İstanbul’a uçamadığını da ifade etti. Üçüncü havalimanıyla bu tür problemlerin ortadan kalkacağını belirten Kotil, artık İstanbul’a uçmak isteyen her şirketin havalimanında yer bulabileceğini kaydetti. Kotil, "Yeni havalimanı için 70 milyon yolcu hazırlıyoruz. Tabi bir kısmı Sabiha Gökçen, Ankara ve İzmir’de olacak. Üçüncü Havalimanı dünyanın en güzel projesi. Tahminim yeni havalimanıyla Türkiye’ye bir yılda gelen yolcu sayısı 200 milyonu geçecek" diye konuştu.

KAYNAK: İSTANBUL AJANSI
YORUMLAR 2
  • nihayet 8 yıl önce Şikayet Et
    viyana seferi çoktan başladı ya hu be insafsız dünyaya sefer başladı çoktan ikinci cihan harbi ile maddi sınırlar kalkarken dünyanın tamamının manevi sınırları çiziliyor uyan da balığa gidelim
    Cevapla
  • Metin Tetik 8 yıl önce Şikayet Et
    Sizi gidi çapulcu hayranları: varlıklarını-altınlarını talan etmek, gençlerini devşirip yeniçeri yapmak, kadınlarını devşirip sultan yapmak için Viyana seferine ne zaman çıkacaksınız. Malumunuz hazine boş, borç 600 milyar doları aştı. Hazır Mostar Köprüsünü de onardık. Zaten Avrupa'da sefere çıkmak-sonra da dönmek için köprüden başka eserimiz yok. Viyana seferi ne zaman ?
    Cevapla