Terör kurbanlık fiyatlarını da uçurdu

Doğu'da devam eden terör olaylarından dolayı kurbanlık hayvanların gelmemesi nedeniyle kurbanlık fiyatlarında artış yaşandı.

Terör kurbanlık fiyatlarını da uçurdu
Terör kurbanlık fiyatlarını da uçurdu
GİRİŞ 14.09.2015 15:07 GÜNCELLEME 14.09.2015 15:07
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

FİYATLAR ARTTI

Manisa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet Kırlıoğlu, son üç yıldır canlı hayvanların kilosunun 13-14 liradan satılırken bu yıl 17-18 liraya yükseldiğini söyledi. Bu da hayvan başına yaklaşık 2 bin lira zam yapıldığı anlamına geliyor.

CANLI HAYVAN BORSASINDA HAREKETLİLİK

Kurban bayramına sayılı günler kala vatandaş ve hayvan üreticileri canlı hayvan borsalarını doldurmaya başladı. Manisa'da her yıl kurulan canlı hayvan borsasında da hareketlilik arttı.

"HAYVAN SEVKİYATI DURDU"

Doğu'daki terör olaylarından dolayı yeterince hayvan gelmediğini ifade eden Kırlıoğlu,"Doğu'da terör olayları nedeniyle hayvan sevkiyatları durdu. bu nedenle pek kurbanlık hayvan gelmedi. Biraz daha zaman var. Fiyatlar çok aşırı değil. Kırmızı et kilosu büyükbaşta 17-18, küçükbaş da ise 15 lira civarında. Bakanlığımızda üreticiyi korudu. Kurban Bayramı göz önüne alınarak yurtdışından hayvan getirilmedi. Son üç dört yılda canlı hayvan kilosu 13-14 lira idi. Bu yıl kırmızı etteki bazı sıkıntılardan dolayı artmış oldu" diye konuştu.

MALİYETLER YÜKSEK

Fiyatların çok yüksek olmadığını savunan Kırlıoğlu, girdi fiyatlarına dikkat çekti. Kırlıoğlu,"Maliyetlerimiz çok yüksek. Meracılık çok kısıtlı olduğu için yem ağırlıklı ahır besiciliği yapıyoruz. Bir çuval yemi 48-50 liraya alıyoruz. Avrupa ülkelerindeki iklim şartları bizde yok. Bu da bizi zorluyor" dedi.

Bu yıl saman ithalatının olmamasına sevindiklerini açıklayan Kırlıoğlu, "Samanda bolluk yaşandı. İthalat yok. Hatta fazlalık var. Hiçbir şekilde dışarıdan saman girmedi" diye konuştu.

YORUMLAR 7
  • serkan 8 yıl önce Şikayet Et
    akışına bırakarak hiç düzelen bir şey görmedim devlet el atmalı bu konuya artık
    Cevapla
  • ali 8 yıl önce Şikayet Et
    Fırsatçılar ülkesinde yaşıyoruz. Yeter ki en ufak bir bahane bulalım. Hayvancılık piyasası da büyük entegre tesislerin eline geçmiş durumda etin fiyatını istedikleri gibi yönlendiriyorlar. Küçük çapta ki üreticiler zaten piyasada tutunamayıp işi bıraktılar.
    Cevapla
  • Emeklidur 8 yıl önce Şikayet Et
    Fırsatçılığın bu kadarı da fazla yani..Yarısı kemik,deri,post ve işkembe olan kurbanlığın dirisinin kilosu 18 lira olursa bunun temiz etinin kilosu 40 tl yi geçer.Üstelik toptan satmış oluyorsunuz.Kurban bayramı geçince kilosunu 10 liraya indirirsiniz.O zaman bile karınız oluyor.Kurbanda vurgun vuruyorsunuz.Bir hayvan sattığınız zaman ellerinizi oğuşturmanızdan belli.Müslümanlara kazık atıyorsunuz vicdansızlık değil mi bu?
    Cevapla
  • MollaTurani 8 yıl önce Şikayet Et
    Yahu bu kurbanlıkları illa ki Doğu mu yetiştirmeli.Batıdakiler,Karadeniz ne güne duruyor.Siz de yetiştirin.Bence fiyat kızıştırıyorsunuz.Hayvan dediğinin her şeyi para kazandırıyor.Sütü,peyniri,yoğurdu,ayranı,tezeği,gübresi kârdan değil mi? Kemikleri bile işe yarıyor.Yem'in fiyatı toptan alınca daha ucuza gelir.İçi gübre ve su doldurulan kurbanlığı bu kadar pahalıya satmak doğru mu?Hep şikayet ediyorsunuz.Bir ay kurbanlık satıp bir yıl köşe oluyorsunuz..
    Cevapla
  • YasinBaba 8 yıl önce Şikayet Et
    lütfen bana biri cevap versin tar.ve hayvancılık bakanı mehdi eker önderliğinde müthiş miktarda hayvancılık teşvik kredisi veriyor hükümet kaç senedir . hiç etin ucuzladığını görmedik kurbandan kurbana etyiyoruz. bu teşvik kredileri köylü hayvan sayısını arttırsın et ucuzlasın diye veriliyor. nereye gidiyor bu paralar vatandaş nereye harcıyor et ucuzlamıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle