Elektrik şirketlerini 'kur' çarpmayacak

Elektrik dağıtım şirketlerinin "dolar risklerini" azaltmak için bazı düzenlemelere gidiliyor

Elektrik şirketlerini 'kur' çarpmayacak
Elektrik şirketlerini 'kur' çarpmayacak
GİRİŞ 09.09.2015 17:28 GÜNCELLEME 09.09.2015 17:28
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca (EPDK) elektrik dağıtım şirketlerinin dolar kuru nedeniyle karşı karşıya kalacakları riskleri azaltmak için bazı düzenlemeler yapılacağı belirtildi. 

AA muhabirine konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan EPDK yetkilileri, elektrik dağıtım ve görevli tedarik şirketlerinin tarifelerine ilişkin 2011-2015 uygulama döneminin sonuna gelindiğini hatırlattı.  Yetkililer, 2016 yılında başlayacak olan yeni uygulama dönemine ilişkin tarife çalışmaları kapsamında bir dizi parametrenin yeniden belirleneceğini söyledi. 

Elektrik dağıtım şirketleriyle ilgili düzenlemeleri yaparken önceliklerinin "adalet" olduğunu vurgulayan EPDK yetkilileri, "Piyasa oyuncularını da tüketicileri de adil şekilde gözeten bir düzenleme için çalışıyoruz" ifadesini kullandı. 

Tüketicilere yeterli, kaliteli, düşük maliyetli elektrik sunmanın yanı sıra mali açıdan güçlü, istikrarlı bir elektrik piyasası hedeflediklerini dile getiren yetkililer, tarife düzenlemelerini kısa süre içinde ortaya koymak için çalıştıklarını bildirdi. 

EPDK yetkilileri, tüketicinin korunmasının ise en büyük öncelikleri arasında olduğunu kaydetti. 

Bakan Şimşek, bugün dikkat çekmişti

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bugün yaptığı açıklamada, Türk lirası ile satış yapıp, dolar cinsinden taahhütleri olan firmaların karşı karşıya kalabileceği risklere dikkati çekmiş, "Benim şahsi görüşüm, Enerji Bakanlığı'nın, EPDK'nın bütün bu hususları dikkate alarak, sürekli şekilde sistemin doğru işleyişi için gerekli düzenlemeleri yapmasıdır" şeklinde değerlendirmede bulunmuştu. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Adam 8 yıl önce Şikayet Et
    İhaleye girmiş pey sürmüş ihale kazanmış şimdi ödeyemiyorum diyor ? Ben mi ödeyecepim doılar kuru 1,80 den 1,30 a gerilerken aradaki karı bana mı veriyordu benim faturamdan mı düşüyordu böyle özelleştirme mi olur kardeşim adama kesin karı garanti etmişsiniz bizim üzerimizden ?
    Cevapla