İşçi eylemleri bir firmaya daha sıçradı

Renault’dan sonra Tofaş ve Coşkunöz’e sıçrayan işçi eylemi, otomotiv sektörüne metal parçalar üreten Mako’ya da yayıldı.

İşçi eylemleri bir firmaya daha sıçradı
İşçi eylemleri bir firmaya daha sıçradı
GİRİŞ 18.05.2015 11:18 GÜNCELLEME 18.05.2015 11:26
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Sabah vardiyasındaki işçiler dışarı çıkmazken, dışarıdaki işçiler de eylem başlatarak üretimi durdurdu.

Türk Metal’in MESS ile imzaladığı üç yıllık sözleşmenin yenilenerek daha iyi bir sözleşme imzalanması talebiyle Renault’da başlatılan eylemdeki gibi, Mako işçilerinin de üç talebinin bulunduğu öğrenildi.

Buna göre, işçiler işten atılmama garantisi verilmesini, toplu sözleşme sürecinde haklarını savunmadığını düşündükleri Türk Metal Sen’in temsilcilik tabelasının sökülmesini ve bunun yerine temsilcilik odasında işçilerin şu an sözcülüğünü yapan temsilcilerin oturmasını istedi.

İşçiler, Renault’daki gibi ücretlerin Bosch sözleşmesi baz alınarak artırılmasını isterken, son talep ise varılan anlaşmanın işçilerin temsilcileriyle birlikte protokol altına alınması.

YORUMLAR 13
  • alperen 8 yıl önce Şikayet Et
    Turk milleti bu saatten sonra yemez takilin kafaniza gore para lelciler sizi az kaldi mahserinize...
    Cevapla
  • 16spor 8 yıl önce Şikayet Et
    şahse bir oyun olduğunu düşünmüyorum BURSADA yaşayan ve bir zamanlar bu sendikanın üyesi olan ben,bu sendikanın nasıl bir lanet sendika olduğunu bilirim,2006 yılında da böyle bir durum vuku bulmuştu,fakat sonuç böyle olmamıştı o zmanda işçiler kandırılmış sonradan verilen vaatler fos çıkmıştı,evet işçiler seçimi bir araç olarak görebilir,çünkü malesef istanbul da olsa bu eylemler veya kamuda çok ses getirebilir ama seçim olması sebebiyle işçi kardşlerimiz seslerini duyurmaya çalışıyor,metal iş sendikasıda hükümete yakın bir sendika zaten işçilerde disk gelsin demiyor SENDİKA İSTEMİYORUZ diyor ,bende şuan sendikalı çalışan biri olarak bir gerçek varkı sendikaya karşıyım arkadaş.
    Cevapla
  • Abdullah 8 yıl önce Şikayet Et
    Bizde toyota alırız hyundai alırız alternatif çok ! Duydunmu KOÇ ?
    Cevapla
  • dragar 8 yıl önce Şikayet Et
    ben bu eyleme inanmıyorum.....işçiler kullanılıyor
    Cevapla
  • a.samet 8 yıl önce Şikayet Et
    refahyol hükümeti dönemi semaye ayak oyunlarını hatırlayalım lütfen. yaşı uygun olanlar gençlere izah etsin.tarih tekerrür edemeyecek allah cc ın izniyle.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle