Samsung’a Asya’da ağır darbe

Samsung, Hindistan ve Çin’deki akıllı telefon marketindeki rekabetin kızışmasının ardından satışlarında büyük bir düşüş yaşadı.

Samsung’a Asya’da ağır darbe
Samsung’a Asya’da ağır darbe
GİRİŞ 11.08.2014 14:35 GÜNCELLEME 11.08.2014 14:35
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış


Çin’li Xiaomi ve Hindistan merkezli Micromax, bu yılın üçüncü çeyreğinde kendi ülkelerindeki akıllı telefon satışında Samsung’u geride bıraktı.

Bu yıl piyasaya sunduğu Galaxy S5 model akıllı telefonla dünya genelinde isteği satış rakamına ulaşamayan Samsung, Çin ve Hindistan gibi iki büyük markette de müşteri kaybetmeye devam ediyor.

Yapılan bir araştırmaya göre Samsung’un bu kaybının başlıca sebebi bu bölgelerdeki rakiplerinin Samsung’a oranla daha ucuz modellere sahip olması.

Elde edilen verilere göre Çin merkezli Xiaomi, bu dönemde ülkede 15 milyon akıllı telefon satarak Samsung’u geride bıraktı. Aynı dönemde Samsung, Çin’de 13.2 milyon akıllı telefon satabildi.

Uzmanlar, 700 milyon akıllı telefon kullanıcısına sahip olan Çin’de şirketin yaşadığı bu kaybın Samsung’a uzun vadede negatif etki edebileceği görüşündeler.

Samsung, benzer bir durumla Hindistan’da da karşı karşıya. Aylık ortalama 20 milyon telefonun satıldığı Hindistan’da Samsung, düşük fiyatlara akıllı telefon satan Micromax’in gerisinde kaldı.

Bu iki şirket her ne kadar Samsung’u kendi ülkelerinde zorlasa da global markette söz sahibi değiller. Güney Kore merkezli Samsung, bu yılın ikinci çeyreğinde piyasanın yüzde 26’sına hükmederek birinciliğini korumuştu.

YORUMLAR 1
  • mehmet aksu 9 yıl önce Şikayet Et
    kendisi de 10 yıl önce. uygun fiyatla satıp Nokia yı yerle bir etmişti. samsung la tanışmamız öyle olmuştu. şimdi aynısını diğer firmalar yapıyor. gayet normal birşey
    Cevapla