ÇAYKUR'dan kaçak çayı bitirecek hamle!

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, kaçak çayın önüne geçmek için yöre halkının damak tadına uygun çay ürettiklerini bildirdi.

ÇAYKUR'dan kaçak çayı bitirecek hamle!
ÇAYKUR'dan kaçak çayı bitirecek hamle!
GİRİŞ 09.06.2014 13:26 GÜNCELLEME 09.06.2014 14:01
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış


Kaçak çayın yoğun kullanıldığı Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ÇAYKUR'a ait çayların içilmesi noktasında çok daha kapsamlı çalışmalar yaptıklarını ifade eden Sütlüoğlu, şunları kaydetti:
 
"Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde daha önce Türk çayı içiliyordu, şimdi bu bölgeye yabancı menşeli çaylar girdi ve işgal etti. Bu işgali ortadan kaldıracak güçteyiz. Bu bölgede çalışmaları daha da sıklaştıracağız, 300 binin üzerinde eve ulaşmayı hedefliyoruz ve onlara ÇAYKUR çayını tattıracağız. 
 
Geçen sene Gaziantep ve Diyarbakır'ı pilot bölge seçmiştik. Bu sene bölgenin tamamında bu çalışmalarımızı yapacağız. Geçen yıl bu iki ilimizde önemli artışlar gerçekleştirdik. İnşallah bu yıl bu bölgedeki diğer vilayetlerimizde de önemli artışlar gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. 
 
Kaçak çayın damak tadında bir çay yaptık. Bu çayın da testlerini bölgede yapıyoruz. Güneydoğu'da yaşayan kardeşlerimizin beğenisine sunuyoruz. Onlardan alacağımız geri dönüşlerle bu konudaki çalışmalarımıza yön vereceğiz"
 

YORUMLAR 11
  • Bekir z. Çelik 9 yıl önce Şikayet Et
    Her şeyin kaçağı zararlıdır. Ne alırsanız alın kaçağından değil yasal olanından alın çay da olsa, sigara da olsa, peynir zeytin de olsa ekmek de olsa ne olursa olsun. Neden kaçağını almayın vergi kaçırıyorlar, ülke ekonomisine zarar veriyorlar o ayrı bir konu. Benim asıl demek istediğim şu mesela bir firma piyasaya ürün sunacak bunu izninin alınması gerekiyor. Ruhsat için başvuru yapılıyor devlet bunu hemen tamam yapabilirsin demiyor. Önce piyasaya sürmek istediğin mala bir bakalım uzmanlarına incelettiriyor. İçinde bazı değerler standartlara uygunsa hastalık ve insan sağlığına zararlı olmadığına dair labaratuvar sonuçlu rapor alınmışsa ondan sonra izin veriliyor. Ve ayrıca gıda üzerineyse gıda mühendisi çalıştırmak zorunda belli aralıklarla da sürekli denetliyor. Ama bu kaçak ürünlerde böyle bir şey yok. Ucuz oması aldatıyor. Merdiven altı üretim bunun için tehlikeli.
    Cevapla
  • Yucel Bilir 9 yıl önce Şikayet Et
    Kaçak ÇAY içmeyin. Sevgili ÇAY severler. Ben çay seven biri değilim. Güne iki veya üç bardak içersem o kadar. Çayın sağlık açısından da iyi olmadığına inanıyorum. Üstelik Doğu Karadenizliyim. Günde 10 bardaktan fazla içmeyin. Özellikle yemek üstüne hiç içmeyin. Kaçak çayı kesinlikle içmeyin. En kötü Türk ÇAYI en iyi kaçak çaydan daha iyidir. kaçak çaylar özellikle güneydoğuda kimyasal madde. İnsanlarımızda kaçak çay algısı oluşturmuşlar zehirliyorlar. Bu bölgedeki vatandaşlarımız da sanki marifetmiş gibi kaçak çay içiyorlar. Bölgede yaklaşık 12 yıl kaldım. Eş, dost misafirliğe gittiğimde, çay getirince kaçak olduğunu da belirtirler. Kaçak çay içenler bir inat uğruna zehirleniyor. Benden uyarması. Kaçak çay içenler en iyisini bilir.
    Cevapla
  • berk yavuz 9 yıl önce Şikayet Et
    Kaçak çayla sigarayı karıştırmayın!. İyi de kardeşim kaçak çayın kilosu 20 tl nin üstünde Türk çayından pahalı sigarayla karıştırmayalım. bimde bile satılıyo yarım kilosu 10 lira
    Cevapla
  • Ahmet Ortaç 9 yıl önce Şikayet Et
    ÇOK İYİ. Geçekten çok iyi olur çünkü artık o eski kaçak çaylar filan yok ve insanlara kaçak çay adı altında adeta zehir satıyorlar. Çaykur gibi güvenilir bir kurumun ürünlerini güvenle alıp tüketebiliriz.
    Cevapla
  • mesut çakıroğlu 9 yıl önce Şikayet Et
    fark fiyat. rize çayı şu an perakende 1 kg fiyatı 14,50 tl Ben yıllardır damak tadı olarak onu içerim fiyatı yüksekmi evet yüksek,bakın sigara örneği verilmiş yabancı bir marka (Camel) 1 paketi 6,5 tl ye düşürdü şimdi kaçak içenler bile onu içiyor demek ki neymiş her şey fiyatla alakalı 1 kg yaşçayı 1,35 tl alıp 14,50 tl satarsan şansın zor Benden başka kimse rize çayı içmez ondan sonra
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle