Bakan açıkladı: O ürünler piyasadan toplatılıyor

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, GDO'lu bebek mamasının toplatılmasına karar verildiğini söyledi.

Bakan açıkladı: O ürünler piyasadan toplatılıyor
Bakan açıkladı: O ürünler piyasadan toplatılıyor
GİRİŞ 27.05.2014 17:03 GÜNCELLEME 23.03.2016 16:17
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Konya Tarım Fuarı'nın açılışının ardından Endonezya Tarım Bakanı Dr. Ir Suswono Mma ile görüşme yaptı. Bakan Eker, burada gazetecilerin sorularını da cevapladı.

Bakan Eker, şunları söyledi:

"Biz Türkiye'de bebek mamalarında ve insan gıdalarında, insanların tükettiği hiçbir gıdada, GDO'ya hiçbir şekilde izin vermiyoruz. Burada da laboratuvarlarımız, piyasa denetimleri esnasında bir mamada tahıl içerisinde 'var- yok' analizinde, bu milyonda bir de olabilir, çok küçük bir şeyde olabilir. O şu anda ileriki tetkiklerde ortaya çıkar. Ama biz hiçbir şekilde tolere etmiyoruz. Bu tespit edildi ve tespit edilince, ürünün toplatılmasına karar verildi. Savcılığa intikal ettirildi. Bakanlık, ayrıca soruşturma açtı. Bununla ilgili süreç devam ediyor. Biz hiçbir şekilde GDO'lu ürüne toleransımız yok."

YORUMLAR 3
  • Mohammad Naeem Butt 9 yıl önce Şikayet Et
    Eğri oturup doğru konuşalım.... GDO (Genetiği değişikliği yapılmış organizmalar) nedir önce bunu anlayalım arkadaşlar! İster üretimde artış maksadıyla, ister farklı bir özellik kazandırmak amacıyla yapılan genetik değişikliğine uğratılmış (laboratuvarlarda) organizmalara GDO diyoruz. Örneğin; tahıllarda zaman zaman küflenme (mantar türü) sonucu tonlarca mahsul ziyan olurdu. Sonra bu küf sporları içeren tohumları ekimi sonucu bir sonraki hasat da hastalıklı olurdu. Genetiği değiştirildi ve küfe karşı dirençli tahıllar elde edildi. Ancak bu alandaki çalışmalar korkunç seviyeye ulaştı ve GDO yoluyla farklı hadeflere ulaşılmaya çalışıldı. Örneğin; kullanıcılara GDO ürünlerle hastalıklar yaymak gibi. Bunlar söylentiler olduğu söylenir ancak ateşin olmadığı yerden duman çıkmaz misali, bu işin içinde en çok ve en gelişmiş araştırmacı laboratuarlarına sahip ülke İsrail olunca kafalarımızda şüphelerin oluşmaması mümkün değil.
    Cevapla
  • mehmet ay 9 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakanım . açıklayın o markaları bizde biilelim
    Cevapla
  • Cim_bom_bom 9 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş bizde çocuklarımıza alıyoruz bu mamaları ismi açıklayın. Daha dün sipariş ettim lütfen hangi marka hangi ürünse açıklayın ki bizde iade edelim.
    Cevapla