Çikolata devinde 'ölümcül bakteri' şoku

Kararın gerekçesi olarak Mars Galaxy'nin Teaser bars, Counters ve Minstrels ürünlerinde ölümcül salmonella bakterisi riski bulunması gösterildi

Çikolata devinde 'ölümcül bakteri' şoku
Çikolata devinde 'ölümcül bakteri' şoku
GİRİŞ 09.06.2017 17:33 GÜNCELLEME 09.06.2017 18:05
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

ABD'li çikolata üreticisi Mars, İngiltere ve İrlanda'da Galaxy'nin Teaser bar, Counters ve Minstrels ürünlerini geri çağırma kararı aldı. İngiliz medyasının son dakika geçtiği bilgiye göre; kararın bu ürünlerde ölümcül Salmonella bakterisi taşıma riski nedeniyle alındığı öğrenildi.

Mars, bu ürünleri elinde bulunduran herkesi yememesi konusunda uyardı. Bunun yanı sıra şirket, "Tüketiciler, ürünleri muhafaza etmeli ve tüketici memnuniyeti ekibiyle iletişime geçmeli" açıklamasında bulundu.

SALMONELLA NEDİR?

Salmonella, gıda zehirlenmelerinin en yaygın nedenlerinden biri olan bir grup bakterinin adıdır. Salmonella bakterisinin neden olduğu enfeksiyon ileri seviyede ishal, ateş, titreme, abdominal rahatsızlık ve kusmaya neden olur. Enfeksiyon, önlem alınmaması durumunda çocuklar, yaşlılar ve bağışıklık sistemi zayıf insanlar için ölümcül sonuçlar doğurabilir. 

YORUMLAR 11
  • Temel candan 6 yıl önce Şikayet Et
    Umarim haber sulanmadan sosyal medyaya iner kopurtulur
    Cevapla
  • Torku afia 6 yıl önce Şikayet Et
    Helal sertifikali torku ve afia varken ne oldugunu bilmedigimiz urunleri yemek enayiliktir!!!
    Cevapla
  • Önder 6 yıl önce Şikayet Et
    Torku 1 numara
    Cevapla
  • Okur 6 yıl önce Şikayet Et
    Yorumcu kardeşim devlet afiayi bildiginize göre masaAllah gıdalara çok dikkat ediyor olmalısınız. Afianin güvenilirliği tartismasiz
    Cevapla
  • mahmut 6 yıl önce Şikayet Et
    Sokmayın kardeşim ülkeye bu ürünleri.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle