Dolar, ABD'den gelen veri sonrası yükselişe geçti

ABD tarım dışı istihdam verisinin ardından dolar/TL 3.63'ü gördü.

Dolar, ABD'den gelen veri sonrası yükselişe geçti
Dolar, ABD'den gelen veri sonrası yükselişe geçti
GİRİŞ 06.01.2017 16:57 GÜNCELLEME 06.01.2017 16:58
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Dün 3.64 ile tarihi zirveye yükselen dolar/TL yeni günde de yükselişte. Gün boyu 3.61-3.62 seviyelerinde seyreden dolar/TL, ABD tarım dışı istihdam verisinin ardından 3.63'ü aştı. dolar/TL 3.6333'ten işlem gördü. 

ABD'de tarım dışı istihdam Aralık'ta 156 bin arttı, işsizlik %4.7'e yükselirken ortalama saatlik kazançlar 2009'dan beri en yüksek artışı kaydetti.

BloombergHT

KAYNAK: AA
YORUMLAR 38
  • tayfun 7 yıl önce Şikayet Et
    dolar yasaklansin diyen arkadaşlar pek ekonomi bilmiyor sanırım. dolar Türkiye deki olaylardan yada alimlardan çok az etkileniyor. ABD ve FED asıl belirleyici. dolar tüm paralar karşısında güçleniyor. Trump ABD yi şirket gibi yönetiyor ve yönetecek gibi. Bunun onlara yansıması da dünyaya mal satamamak olacaktır. her şerde vardır bir hayır
    Cevapla
  • Selami Ucar 7 yıl önce Şikayet Et
    Eskiden dolar-euro arasında çok fark vardı. Hemen hemen eşitlendi şimdi. Nasıl artıyor o da ayrı bir muamma. Çin gibi bi parite belirleyip sabitleyelim gitsin. Zaten herşey sanal.
    Cevapla
  • Erhan 7 yıl önce Şikayet Et
    Euro'ya ne oldu ozaman oda uçtu bildiğim tek şey merkez bankasının acil dolar ve Euro'ya ihtiyacı var turizm den gelen düzenli döviz. Bu sezon gelmedi
    Cevapla
  • vatan 7 yıl önce Şikayet Et
    meyve sebze zam olmasin dolarim yok eurom yok geciniriz Allahn izniyle devletimze zeval gelmesin yeter
    Cevapla
  • hall ak 7 yıl önce Şikayet Et
    Fed faiz artırdı dolar ana vatanına döndü amerika okadar dolara faiz verirse faturası elbette ağır olacak amerika asıl kriİ şimdi yaşayacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle