Merkez'in kararından sonra dolar düşüşe geçti

Merkez Bankası'nın yüzde 0,25'lik indirim kararının ardından dolar düşüşe geçti.

Merkez'in kararından sonra dolar düşüşe geçti
Merkez'in kararından sonra dolar düşüşe geçti
GİRİŞ 23.08.2016 14:18 GÜNCELLEME 23.08.2016 14:18
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, yüzde 0.25'lik indirime giderek üst koridoru yüzde 8.50'ye çekti. Kararın ardından dolar/TL paritesinde düşüş gözlemleniyor.

Güne 2.9360 liradan başlayan dolar, öğle saatlerine doğru 2.9400'e kadar yükselmişti. Merkez Bankası'nın açıklamasından sonra ise 2.9333 seviyesine kadar indi.

Açılışı 3.3300 liradan yapan avro ise 3.3254 seviyesinde.

YORUMLAR 2
  • deli dumrul 7 yıl önce Şikayet Et
    Devlet bu dolara müdahalede biraz pasif kalıyor. Devlet doları olana ek vergi getirmelidir. Dolar kiralama, dolar ile satış, dolar ile yapılan her işleme vergi getirsin. O zaman görürüm, dolara yatırım yapmak neymiş. Araba fiyatı dolar, euro ile, ofis kiraları, ev kiraları keza. Bu iş sadece merkez bankasının faiz indirimi, doları satışı ile olmaz top yekün mücadele edin.
    Cevapla
  • Almanyada gurbetci 7 yıl önce Şikayet Et
    Baskıyla serbest pazar ekonomisi yürümez.Dolardan kaçmak için liranın güçlenmesi lazım.Oda ihracatın ithalatı geçmesi ve bu sayede doların Türkiyede bollaşmasıyla olur.İthalat edilen malların Türkiyede yerli şirketler tarafından üretilmesi Teknoloji geliştirmek yükte hafif değeri yüksek mallar üretilmesi vesaire. Son zamanlarda Türkiye rahat bırakılmıyorki devlet zamanını gücünü ekonomiye doğru kanunlara versin.İçten dıştan hainler boş durmuyor.Yinede hedef 2023 devletin ekonomiyi teknolojiyi UNUTMAMASI gerek.
    Cevapla