Dolarda yükseliş sinyali arttı

Uzmanlara göre dolardaki üç haftaki düşüş gereğinden fazla oldu.

Dolarda yükseliş sinyali arttı
Dolarda yükseliş sinyali arttı
GİRİŞ 19.03.2016 16:30 GÜNCELLEME 19.03.2016 16:53

Doların ardı ardına üçüncü haftalık düşüşü, ABD parasındaki zayıflamanın fazla olduğuna ilişkin sinyal veriyor.

ABD parası önemli paraları karşısında geçtiğimiz yılki kazançlarının ardından bu ay tamamının karşısında değer kaybetti.
 
Doların ivmesini takip eden RSI göstergesi, Fed'in artırım temposunu yavaşlatmasıyla, dört yılın uç noktasına geldi.

'Buna şaşırıyorum'

ABD Doları, güçlü ekonomik büyüme ve artırım beklentisiyle, geçtiğimiz iki yıl boyunca çoğu gelişmiş ve gelişen piyasa parasından daha iyi performans gösterdi.
 
New York'ta Bank of Montreal döviz stratejisi birimi küresel yöneticisi Greg Anderson, "Piyasanın Fed'in artırıma gitmesine yönelik inancı daha da azaldı, ve ben buna şaşırıyorum. Piyasanın doları terketmesi için henüz çok erken" dedi. 

Güç kaybetti

Doların 10 önemli para karşısındaki değerini takip eden Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Cuma günü Haziran'dan bu yana görülen en düşük seviyeye geldi. RSI göstergesi 17 Mart'ta 2012'en beri en düşük olan 24.7 seviyesine geldi. Teknik analistlere göre 30 seviyesinin altındaki RSI göstergesi, zayıflamanın çok fazla olduğunu ve sıçrama olabileceğini işaret ediyor.
 
Dolar bu hafta euro karşısında yüzde 1 düşerek 1.1270 seviyesine geriledi ve yen karşısında yüzde 2 güç kaybederek 111.35 seviyesinden işlem gördü
 

KAYNAK: BLOOMBERGHT