''Altına yatırım yapın'' çağrısı!

Adana Kuyumcular Odası Başkanı Oğuz Başman, küçük tasarruflarla enflasyona karşı korunmak için altına yatırım yapmayı önerdi.

''Altına yatırım yapın'' çağrısı!
''Altına yatırım yapın'' çağrısı!
GİRİŞ 31.01.2016 12:37 GÜNCELLEME 31.01.2016 12:37
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Ayda 1 çeyrek altın biriktirerek yıl sonunda 12 çeyrek yani 21 gram altın biriktirilebileceğini kaydeden Başman, bunun da bugünün rakamıyla 2 bin liraya denk geldiğini vurguladı. Başman şöyle konuştu:

"Enflasyona karşı biz vatandaşlarımızı altına yatırımı öneriyoruz. Bunu küçük tasarruflarla yerine getirebilirler. Ayda 1 çeyrek alsanız 1 yılda 12 çeyrek ve 21 gram altına denk gelir. Aşağı yukarı 2 bin lira yapar. ’Damlaya damlaya göl olur’ sözünden yola çıkarak kazanan birikim yapan kişi olacaktır. Bankaya yatırılan para enflasyonda güneş görmüş kar gibi erir ama altın enflasyona karşı da garantidir.",

’ÜMİTLİ DEĞİLİZ’

Altının istikrarı için Türkiye’de birçok ortamın gelişmesi gerektiğini belirten Başman, şunları söyledi:

"Suriye konusunda son günlerde olumlu gelişmeler oluyor. Ancak Çin’in durumu ne olacak? Arkasından Japonlarda faiz oranları düştü. Bu demektir ki para kıymetlenecek. Amerika faiz artırımında yerinde kaldı. Faiz artarsa ons yükselebilir. Bu artışlar biraz da diğer madenlere bağlı. Altının 2016 yılı içerisinde de 105- 106 lira civarında seyretmeye devam etmesi bekleniyor. Bizler kuyumcular olarak işlerimizin çok iyi olmasını isteriz. Para kazanmak isteriz. Ancak ülkemizin içerisindeki sıkıntılı, üzüntü verici durum ve komşularımızdaki yangın ile Rusya’daki problemden dolayı bu seneden ümitli değiliz. Özellikle Adana’nın hem işsizlik, hem de kişi başı milli gelirde çok gerilere düşmesiyle birlikte 2015’ten gerileyeceğimizi düşünüyorum."

Başman yaz sezonunda 2- 3 yıl öncesine göre işlerinin açıldığını, ancak yurtdışından gelenlerde altına yönelme geleneğinin azaldığını, müşterilerinin bir çoğunu kırsal alanda yaşam sürdüren kişilerin oluşturduğunu sözlerine ekledi.

YORUMLAR 2
  • ankaralı 8 yıl önce Şikayet Et
    bunlar ne derse tersini yapın
    Cevapla
  • memo 8 yıl önce Şikayet Et
    kimse altına yatırım yapmasın paraya yatırım yapın ben öyle yapıyorum
    Cevapla