Ertem: Dolardaki artış bir krize işaret değil

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, kur artışının Türkiye ekonomisinde bir kriz işareti olmadığını söyledi.

Ertem: Dolardaki artış bir krize işaret değil
Ertem: Dolardaki artış bir krize işaret değil
GİRİŞ 19.08.2015 11:01 GÜNCELLEME 19.08.2015 11:02
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Cemil Ertem, AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, Türkiye Cumhuriyet  Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu'nun (PPK) faiz kararının, esasında  Banka'nın araç bağımsızlığı doğrultusunda aldığı bir karar olduğunu ifade etti. 
 
 Ertem, "Dolayısıyla kurun artışı esasında Türkiye'de siyasi nedenlerle  olan bir durumdur. Bu Türkiye ekonomisinde bir kriz işareti değildir" dedi. 

 
  Merkez Bankası'nın da kurun yükselmesini kalıcı ve kriz işareti olarak  yorumlamadığını anımsatan Ertem, "Burada önemli olan şudur; Türkiye ekonomisinin  temellerinin bu anlamda sağlam gördüğünü de teyit etmiştir. Biz de Türkiye  ekonomisinin temellerinin sağlam görüyoruz. Türkiye'de bir kriz işareti görüntüsü  yoktur; yakın bir gelecekte de yoktur" değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • ccc 8 yıl önce Şikayet Et
    merkez bankası türkiye cumhuriyetinin bile değil evvele %51 hisseyle ortak olan ingilizleri saf dışı etmek lazım bizim olmayan birşeyin tasarruf hakkıda olmaz
    Cevapla
  • hakan 8 yıl önce Şikayet Et
    Rahatlığa bak dolar 3 lira ya gidiyor bide kriz yok diyor. Sonra 3. 5 liraya gider kriz yok derler. Sizin de paranız dolarda ki böyle rahatsiziz
    Cevapla
  • kamil 8 yıl önce Şikayet Et
    dolar artıyor ve bunun zararı gıdaya ve diğer ürünlere yansıyor..YANİ DAR GELİRLİ VATANDAŞA...Dolar 3 L ya gidiyor biz film seyreder gibi izliyoruz.
    Cevapla
  • Vatansever 8 yıl önce Şikayet Et
    Sen film seyretmeye devam et kardeş bu artışın sebebi düşmanlarımızdır.Bilmiyorsan sayayayım ABD,İsrail,Almanya,İngiltere.Türkiyeyi hizaya getirmeye çalışıyorlar geçmişte yaptıkları gibi bilmem anlatabildim mi?
    Cevapla
  • isimsiz 8 yıl önce Şikayet Et
    Dolar daki artış vatandaşı etkilemez. Çünkü yılın başlarında da artıyordu. Değil mi fikret...
    Cevapla
  • engin kaya 8 yıl önce Şikayet Et
    tabi kriz işaretçisi değil haybe zenginler türetmek göreviniz.yatacak yeriniz yok yatacak yeriniz yok halk fakir
    Cevapla
  • ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Engin Kaya kardeş, insanlık tarihinin başından beri fakirlik ve yoksulluk hep var idi ve var olmaya devam edecektir. Burada sorulması gereken Türkiye deki fakirliğin dünya ölçeğinde bu kadar ağlanacak kadar olup olmadığı ve zenginlerin ne kadar paylaşımdan yana olduğudur. Türkiye de fakirlikten ziyade şükürsüzlük hakimdir ve insanlar konfor elde edememeyi fakirlik olarak algılayıp ağlıyorlar. Bir de herkes büyük şehirlere göç edip buralarda çok iyi şartlarda yaşamayı arzu ediyorlar. Bunun fıtrata aykırı olduğunu hiç düşündünüz mu acaba? Sokaktaki arabalara bak ve fiyatlarından 15 sene evveline kadar olan arabalar ile kıyasla ve ne değimi eğer ön koşulsuz olarak düşünürsen anlarsınız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle