Çağlayan Irak'ın Yıldız'a yaptığı için ne dedi?

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi (SOCAR) Türkiye Ege Rafinerisi Stratejik Teşvik Belgesi takdim töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

GİRİŞ 05.12.2012 14:24 GÜNCELLEME 05.12.2012 14:48

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, dün Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın bulunduğu uçağın inişine Irak tarafından izin verilmemesine ilişkin, ''Ben bunun kısa süre içerisinde Irak tarafından düzeltileceğini ümit ediyorum'' dedi.

Bir gazetecinin, Irak'ta ihaleler konusunda sıkıntı yaşandığı iddialarına ilişkin soru üzerine Çağlayan, Türkiye'nin, Iraklılara en zor günlerinde kapısını ve ocağını açtığını belirterek, şunları kaydetti:

''Suriye'ye yaptığımız destekler ne ise geçmişte Iraklılar için de yaptık. Şu anda bizim tarafımızdan bir kırgınlık küskünlük yok. Irak merkezi hükümeti tarafından bazı firmalarımızın ihalelerinin engellendiği şeklinde bana intikal eden somut bir şey yok.''

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın bulunduğu uçağın inişine Irak yönetiminin izin vermemesine ilişkin soruya da Çağlayan, ''Tabii dünkü konunun tam olarak ne olduğunu bilmiyorum. Taner Bey ile de sadece başka bir konu hakkında görüşebildik. Özel uçakların uçuşuna kapatıldığı şeklinde bir ifade var. Ümit ediyorum ki bu konuda sıkıntı yaşanmaz. Belki merkezi hükümet ile Kuzey Irak arasında yaşanan bazı şeyler de söz konusu olabilir. Ben bunun kısa süre içerisinde Irak tarafından düzeltileceğini ümit ediyorum'' karşılığını verdi.

İran'a yapılan doğalgaz ödemelerine ilişkin soruyla ilgili olarak da Çağlayan, İran konusunda yanıt vermeyeceğini belirterek, şunları kaydetti:

''Teşvik Uygulama Genel Müdürlüğü, kurulduğu günden bu güne kadar Türkiye'nin bu konuda envanterini tutuyor. Şu anda 5 bölümde teşvik sistemimiz var. Genel, bölgesel, büyük ölçekli, stratejik ve öncelikli yatırımlarımız var. Bunlar çok yönlü inceleniyor. Müracaatların uygunluğuna bakılıyor.''

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL