Çikolata ile çalışan motorsiklet yaptılar

Ülker Metro, İstanbul Teknik Üniversitesi Enerji Enstitüsü işbirliği ile Metro'nun enerjisi ile çalışan motosiklet üretti. Metro'nun yeni reklam filminde bu motosiklet baş rolü oynuyor.

Çikolata ile çalışan motorsiklet yaptılar
Çikolata ile çalışan motorsiklet yaptılar
GİRİŞ 14.10.2012 08:43 GÜNCELLEME 14.10.2012 09:11

Metro, 2011'deki kampanyasında, reklam filmini, Metro yiyen bisikletçilerin ürettiği elektrik enerjisi ile çekmişti. Metro Enerji Testi 1'in ardından, İTÜ Enerji Enstitüsü ve reklam ajansları Alametifarika ile Metro enerjisi ile çalışan motosikleti üretme kararı aldı.

Motosikletin yapımında İTÜ Enerji Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Altuğ Şişman önderliğinde 10 bilim adamı 6 ay çalıştı. Ülker Çikolata Pazarlama Direktörü Zekeriya Cengiz Acar, Metro'nun kendi kategorisinde ciroda yüzde 9 pazar payı ile üçüncü olduğunu söyledi.

Ürünün Türkiye çapında 180 bin noktada tüketiciyle buluştuğunu, bir günde yaklaşık 438 bin, bir saatte 18 bin 250 Metro tüketildiğini vurgulayan Acar, "Genç kitleye seslenen dinamik ve enerjik markamız için farklı ve orijinal reklam filmleri yapmaya devam ediyoruz.

Bu yılki reklam filmimizde Metro'nun enerjisi ile çalışan Metrosiklet'i ürettik ve Metrosiklet'e reklam filmimizde başrolü verdik." dedi. Metro Enerji Testi 1 filmiyle geçen yıl satışlarını yüzde 55 artıran marka, bu devam filmiyle bu yıl yüzde 25 büyüme hedefliyor.