Zenginle fakirin toksinleri bile farklıymış

Zenginle fakir arasındaki ekonomik ve sosyal uçurum malumunuz ama buna şimdi bir de vücuttaki toksinleri ekleyin. Bu ilginç bilgi İngiltere'deki Exeter Üniversitesi'nden.

Zenginle fakirin toksinleri bile farklıymış
Zenginle fakirin toksinleri bile farklıymış
GİRİŞ 12.08.2013 10:00 GÜNCELLEME 12.08.2013 10:00
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Araştırmaya göre, zenginlerin vücudunda civa ve arsenik daha yüksek orandayken, yoksullarda kurşun ve en kanserojen metallerden biri olan kadmiyum ciddi seviyede...

Birazdan ilginç bir araştırma sonucuna şahit olacaksınız... Zenginle fakir arasındaki ekonomik ve sosyal uçurumun hepimiz farkındayız ama vücutlarındaki toksinlerin bile farklı olduğunu biliyor muydunuz? Bu ilginç sonuç, İngiltere'deki Exeter Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmayla ortaya atılmış.

ZENGİNLER SUŞİ YER!

Zenginlik ve fakirlik göstergesi toksinler sıralanmış. Buna göre zenginlerin vücudunda civa ve arsenik daha yüksek seviyede. Sebebi ise şuna bağlanıyor: Zenginler daha fazla suşi ve kabuklu deniz ürünleri yiyor. Bu nedenle bu metaller vücutlarında faydalı oranda yer alıyor.

DAHA ÇOK GÜNEŞ

Öte yandan zenginlerin vücutlarında 'oxybenzone' maddesi de daha yüksek oranda. Bu madde güneş kremlerinde de kullanılıyor. Zenginlerin plajlarda veya teknelerinde daha fazla vakit geçirerek, güneşten daha çok yararlanmaları buna etken olarak gösteriliyor.

KANSEROJEN ETKİLİ KADMİYUM

Businessinsider'in haberine göre, araştırmada düşük gelirli insanların daha çok sigaradan dolayı sahip olduğu toksinlere de yer verilmiş. Buna göre zararlı metallerden kurşun ve kadmiyum oranının zenginlere göre daha yüksek seviyede olduğu ortaya konmuş. Kadmiyum, en kanserojen etkiye sahip metallerden biri olarak biliniyor.

PLASTİK GIDA KAPLARI...

Ayrıca düşük gelirli insanların vücudunda BPA'ya da yüksek düzeyde rastlanmış. Bunun da plastik gıda kaplarından ortaya çıktığı tahmin ediliyor.

YORUMLAR 1
  • İskender Melekli 10 yıl önce Şikayet Et
    ÇARESİ OLSA ÖMÜRDE SATIN ALIRLADI AMA GEL GÖR Kİ ALLAH'IN DEDİĞİ OLUYOR!. "Dağ bir gün verince geçit gittiler, Biraz neşe ,biraz hüzün gittiler, Bu dünya da ayrı yaşadılar, ama eşit gittiler." Allah'ın dediği olur!
    Cevapla