'İran ve Rusya 21 milyar dolara anlaştı'

İran, Rusya ile uydu teknolojisi ve süper jet uçağı satın almaya yönelik 21 milyar dolarlık dev bir anlaşma imzaladı.

'İran ve Rusya 21 milyar dolara anlaştı'
'İran ve Rusya 21 milyar dolara anlaştı'
GİRİŞ 27.09.2015 11:36 GÜNCELLEME 27.09.2015 11:36
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

İran'ın ağustos ayında yapılan MAKS-2015 fuarı çerçevesinde Rusya ile uydu teknolojisi ve Sukhoi SSJ-100 süper jet uçağı satın almaya yönelik 21 milyar dolarlık anlaşma imzaladığı belirtildi.

İRANLI YETKİLİ AÇIKLADI

Rusya'da 25-30 Ağustos tarihleri arasında MAKS 2015 Uluslararası Havacılık ve Uzay fuarı gerçekleştirilmiş, İran'dan bir heyet de fuara katılmıştı. Sputnik'e konuşan İran Havacılık Endüstrisi Kurumu (IAIO) Genel Müdürü Manouçer Manteghi, fuar çerçevesinde, İran'ın Rusya ile uydu teknolojisi ve SSJ-100 uçağı satın almak için 21 milyar dolarlık anlaşma imzaladığını söyledi.

ANLAŞMALAR SÜRECEK

Manouçer, SSJ-100 uçakları için anlaşma tutarında büyük bir pay ayrıldığını vurguladı, ancak net miktar ve adet konusunda bilgi vermedi.

Manouçer ayrıca Rusya'nın uzay teknolojisinde saygın bir yeri olduğunu belirterek "Rusya ile bu alanda anlaşmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

Çift motorlu 75 ile 95 yolcu kapasiteli SSJ-100 uçakları, ilk olarak 2011 yılında piyasaya sunulmuştu.

YORUMLAR 44
  • tahi 8 yıl önce Şikayet Et
    bunları Müslümanların alehine kullanırsınız
    Cevapla
  • yorum 1 8 yıl önce Şikayet Et
    Sevgili yorum yazan arkadaşlarım. İran denen bu devlet aldığı hiç bir şeyi boşa almaz. İran 35 yıldır ambargo altında. Biz 6 yıl amborgo yedik sırtımızı doğrultamadık. Bu da onların her şeyi planlı ve maksatlı yaptığının göstergesidir. İnanç ve iman yönünden farklılıklarımız olsa da amaç ve hedef yönünden benzeşiz. Yerli üretim. Hükümetimiz doğru fakat bir o kadar zorlu yoldan ilerlemektedir. Yerli üretim için bazı arkadaşlarımın burada yazmış olduğu yazılara ek olarak; İran devleti şu an kendi tankinı, kendi milli balistik roketini, kendi milli gemisini, kendi milli otomobilini kısaca neredeyse her şeyini kısıtlı imkanları ile üretim yaspmaktadır.
    Cevapla
  • murat 8 yıl önce Şikayet Et
    kendinizi saf yapmayın...iran ve abd görünürde düşman gibi görünsede kapalı kapılar ardında her türlü kirli ilişkinin içindedir...her türlü nükleer çalışmamın içinde mutlaka büyük şeytan abd ile işbirlikleri olmuştur pkk nın en büyük destekçilerindendir.93 lü yılarda pkk leşlerinin çoğu iran ve suriye kökenliydi.
    Cevapla
  • türk 8 yıl önce Şikayet Et
    çok şükür kimseye ihtiyacımız yok.rabbim bizi hiçbir ülkeye muhtaç etmesin tek bayrak tek vatan.dua edelim
    Cevapla
  • Hakan Sönmez 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu fiyata uçak fabrikası kurulur be. Kafayı çalıştırmak lazım.
    Cevapla
  • hakkı 8 yıl önce Şikayet Et
    iki gevur anlaşmış....müslümanlarda mal gibi birbirini yerler.
    Cevapla
  • Ertan 8 yıl önce Şikayet Et
    Vahabiler ve onların gizli versiyonu fethullahçıların iftiralarıyla yola çıkanlar kıyamet gününde peygamber efendimizin yüzüne nasıl bakacaklar acaba? Peygamber efendimizin dinine inanan bir ülke halkına kafir demenin pişmanlığını nasıl yaşayacaklar acaba? Arkadaşlar kulaktan dolma bilgilerle olmaaaz. biraz araştıralım lütfen. kafamızı kaldırıp biraz etrafa bakalım lütfen.
    Cevapla
  • yarum2 8 yıl önce Şikayet Et
    iran ın müslümanlığından şüpheliyim.bugüne kadar hiç bir kafirle savaşı olmamış.hep müslümanı vurmuş.bugün kim suriyeye destek oluyorsa müslümanlığı tartışılır.tüm ortadoğudaki arap alemini toplasan bir tane osmanlı ve türkiye etmez.arkadan vurmayı iyi bilirler.iran pkk nın enbüyük destekçisidir.taa osmanlıdan bugune kadar acemleri iyi araştırın.
    Cevapla
  • yorum 1 8 yıl önce Şikayet Et
    iki gevur demişsin. hadi biri gevur, diğeri ne!!! Sırf mezhebi farklı diyemi gevur. Allah yoluna gidilen her iman kutsaldır. Onların şehrinde mescitleri yok mu!!! Yapmayalım, gün kardeşlik günüdür.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle