Rus Gazprom Türkiye'ye indirim kararı aldı

Rus Kommersant'ın adını paylaşmayan yetkililerden aldığı bilgiye göre Gazprom Türkiye'nin yaptığı doğalgaz ithalatında indirime gitti

Rus Gazprom Türkiye'ye indirim kararı aldı
Rus Gazprom Türkiye'ye indirim kararı aldı
GİRİŞ 05.05.2015 09:21 GÜNCELLEME 05.05.2015 09:21

Rus gazetesi Kommersant'ın adını paylaşmayan yetkililerden aldığı bilgiye göre Gazprom, Türkiye'nin Rusya'dan yaptığı doğalgaz ithalatının üçte birini gerçekleştiren şirketler Enerco Enerji, Bosphorus Gas, Avrasya Gaz, Shell, Batı Hattı, Akfel Gas, Kibar Enerji ile fiyat indirimi konusunda anlaşmaya vardı.

Yapılan anlaşmaya göre fiyatlarda yüzde 25 indirim ile ilk çeyrekte her bin metreküp doğalgaz için verilen fiyat 300 dolardan daha az olacak. İkinci çeyrekte bu fiyat 260 dolara inecek. Yeni anlaşma 1 Ocak'tan itibaren tüm yıl için yapılan ticareti kapsayacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı verilerine göre Türkiye 2015'te 50,8 milyar metreküp doğalgaz tüketecek. Bakanlık ve BOTAŞ arzda sıkıntı olmaması için 52,2 milyar metreküp doğalgaz ithal etmeyi hedeflediklerini açıklamıştı. Rusya'dan ise Batı Hattı ve Mavi Akım boru hatları üzerinden 20 milyar metreküp doğalgaz ithal edileceği belirtilmişti. 

KAYNAK: HABERTÜRK