Merkez bürokratlarına 20 milyon dolar rüşvet

Gezi'nin baronları, kriz çıkarmak için Merkez Bankası'na el atmış. Ancak köstebekler yakalanınca darbe oyunu bozuldu.

Merkez bürokratlarına 20 milyon dolar rüşvet
Merkez bürokratlarına 20 milyon dolar rüşvet
GİRİŞ 04.09.2013 06:36 GÜNCELLEME 04.09.2013 06:36
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Ankara, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın 11 bürokratı 'köstebek' gerekçesiyle görevden almasını konuşuyor. Dün ortaya atılan iddialara göre, Başçı 11 üst düzey görevliyi İzmir'deki askeri casusluk davasında eskort kızların bilgisayarında isimleri olduğu ve devletin gizli belgelerini sızdırdıkları için görevden aldı. Bürokratların ise 'suçsuzuz' dediği ileri sürüldü.

Peki bu bürokratlarla ilgili neden böyle bir tasarrufta bulunuldu? Bu sorunun cevabını yıllarca Ankara'da kilit yerlerde görev yapmış eski bir bürokrat Takvim'e anlattı. İşte eski bürokratın bu konuda anlattıkları:

'MUTLAKA BELGE VARDIR'

"Ankara'da Hazine'ye ve Merkez Bankası'na birileri gelir. Dışarıda para ya da altınları olduğunu söyleyip bunları Türkiye'ye hangi şartlarda getireceklerini sorarlar. Hazine ve Merkez Bankası yetkilileri de bu insanlara yol gösterir. Ama bu bilgiler gizli ve çok değerlidir. İşte bu değerli bilgiler bazı işadamlarıyla paylaşılmış olabilir. Bunu kimse bilemez. Hatta daha ileri gidilip bu insanlar belli işadamlarına da yönlendirilebilir. Yani kimin ne kadar parası var, ne kadarı dışarıdan gelecek bu bilgilere ulaşabilirler. Merkez'in gizli rezervlerini öğrenebilirler."

Eski bürokrat, Başkan Erdem Başçı'nın belge olmadan görevden alma yapamayacağını da belirterek, "Merkez Bankası'nda mutlaka teftiş kurulu soruşturma yürütmektedir. Mutlaka da belge vardır" diyor.

Eski bürokratın anlattıklarıyla iddialar çok farklı bir boyut kazanıyor. Şimdi soruşturmanın sonucu bekleniyor. 'Köstebek' iddiaları doğrulanırsa bu kez bilgilerin kime verildiği önem kazanacak. O zaman ortalık daha da karışacak.

YORUMLAR 3
  • BEYAZID 10 yıl önce Şikayet Et
    HER YERE YUVALANMIŞLAR. Ülkenin neresine hangi kurumuna el atsan bunlardan çıkıyor sanki her yer kurtlanmış inşallah kurtuluruz bu ajanlardan ama bide şu var ki eğitim sistemi bu zihniyetlerden üretiyor yani bataklık aynı sinek avlanıyor çoğu okullarda öğretmenler çocukların beynini yıkamaya çalışıyor bazı dershanelerde çocuklara öğretmenler tarafından gezi propagandası yapılıyor bir öğretmenin şöyle konuştuğuna şahit oldum "Ülke yansın yıkılsın yeter ki Tayyip gitsin ! " ne kadar korkunç ülkenin öğretmenine bakın !
    Cevapla
  • yorumsuz 10 yıl önce Şikayet Et
    Tek kelimeyle : Yazıklar Olsun Sizin Gibilere . yediği kaba pisletenler bunlar olsa gerek... dilerim ki cezalarını hem dünyada hemde ahirette çeksinler..
    Cevapla
  • mehmet eren 10 yıl önce Şikayet Et
    Dahili ve Harici Bedhahların. Dahililer bunlar olsa gerek.
    Cevapla