Dedesinden öğrendi! Günde 50 kilo balık yakalıyor
Ordu'nun Altınordu ilçesinde yaşayan Sezgin Yazlık, dedesinden öğrendiği geleneksel saçma avcılığını sürdürüyor. Köpeği ‘Lucy' ile birlikte deniz kıyısına gelen Yazlık, her gün 4-5 saat saçma atarak balık avlıyor.
Yıllardır süregelen saçma avcılığı alışkanlığını bırakmadığını söyleyen Sezgin Yazlık (49), saçma atmadan huzur bulamadığını ifade ederek, "Bu bana dedemden kalma alışkanlık. Günde 50 kilograma kadar balık tuttuğum oldu. Maddi beklentim yok ama istersem 50-60 kilogram balık tutabilirim. Bu bana büyük bir keyif veriyor" dedi.
"UYKUMDA BİLE DENİZE SAÇMA ATIYORUM"
Yeni neslin bu tür geleneksel av yöntemlerini bilmediğini söyleyen Yazlık, "Artık bu yöntemi uygulayan çok az kaldı. Oysa gençler kötü alışkanlıklar yerine denizle uğraşsa, streslerini atabilirler. Uykumda bile denize saçma atıyorum. Köpeğim Lucy yanımda olmadan denize gitmem" diye konuştu.
Çocukluğundan bu yana sürdürdüğü saçma avcılığını ömrü yettiğince devam ettirmekte kararlı olan Yazlık, gençlere ise cep telefonlarını bırakıp doğayla daha fazla zaman geçirmeleri tavsiyesinde bulundu.
-
gülkentli 4 hafta önce Şikayet Etsaçma ! mı ? serpme mi ?Beğen
-
mehmet efe 1 ay önce Şikayet Etihtiyacım yok zevk için öldürüyorum diyorBeğen Toplam 5 beğeni
-
Hakan 1 ay önce Şikayet EtDeniz tabanını kazıttırarak balık tutmak yasaklanmalı. Tam manasıyla deniz tabanı ekosistemini öldürüyor. Bir düzenleme yokmu bu konuda? Millet heryerde kıyıda köşede herkes file atıyo göle falan? Türkiyeye gareziniz mi var??Beğen Toplam 5 beğeni
-
Xerip 1 ay önce Şikayet Etav yasağı yok mu ???Beğen Toplam 2 beğeni
-
Bandırmalı 1 ay önce Şikayet EtDedesinden öğrenmiş ama adını ve nerede bu metodun kullanılacağını öğrenememiş. Bu " SERPME" dir ve derelerde uygulanır. Bu metot ile avlananların ağızlarında 2 diş eksiktir. Ağ atılırken bir ucu da diş ile tutulur.Beğen Toplam 16 beğeni