'Burada olmaz’ denileni yaptı! Kentte başka örneği yok

Kayseri’de yaşayan Çetin Demir’in hobi olarak kurduğu organik bahçeyi ziyaret eden vatandaşlar, taze ahududu ve böğürtlenleri dalından toplayıp tüketiyor.

GİRİŞ 13.07.2024 14:05 GÜNCELLEME 14.07.2024 19:57
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Çetin Demir, Kocasinan ilçesine bağlı Çevril Mahallesi’nde bulunan arsalarını değerlendirmek istedi. Daha sonra Tarım İl Müdürlüğü’nde çalışan arkadaşlarının teşviki ile arsasında ahududu ve böğürtlen yetiştirmeye başladı. Yapılan olumsuz analizlere rağmen toprağın meyvelerin yetişmesine elverişli olduğunu gören Demir; meyvelerin bulunduğu yere kır bahçesi de yaparak, vatandaşların dalından kopardıkları taze meyveleri tüketmelerini sağladı. Hobi amaçlı başladıklarını ancak şuanda 6 dönüm arazide ahududu ve böğürtlen yetiştirerek ticaret yaptıklarını ifade eden Demir; "Burayı 2021 yılında kurmaya başladık. Hobi maksatlı geldik, sonradan iş ticarete döndü. İl Tarım Müdürlüğü tarafından toprak tahlilleri yaptık, 'olmaz' dediler. Yüksek rakımlı yerleri sevdiği için burayı uygun gördük. Bursa ve Kahramanmaraş'taki ahududu ve böğürtlen bahçelerini kontrol ettik. Daha sonra 'biz bu işi yaparız' diyerek hobi maksatlı girdik, bahçemiz bu hale geldi. Mevcut bahçemiz 6 dönüm. Yanında kır bahçemiz var, artı cevizlik ve bademlik bahçemiz de var. İnsanlarımızı alıştırdık buraya ve çok memnunuz. Gelen kişiler de memnun. Allah bereket versin diyoruz" dedi.

ÇEVRE İLLERDEN DE MİSAFİRLERİNİ AĞIRLIYOR

Vatandaşlardan güzel geri dönüş aldıklarını ve sezonun 3 ay sürdüğünü aktaran Çetin Demir; "Buraya gelen herkes memnun. Böyle otantik bir yerin yapıldığı için bize teşekkür ediyorlar. Buraya gelen vatandaşlarımız güneşe de maruz kalmıyor, güzel bir mekan yaptık. Ahududu sezonumuz Temmuz'un 1'inde başlar, aşağı yukarı 20-25 gün gider. Ahududu bittikten sonra böğürtlen sezonu başlıyor. O da Ağustos başında başlar, Eylül'ün 15'inde sezonu biter. Ortalama 3 ay gibi bir günümüz var. Nevşehir'den, Niğde'den, Sivas'tan gelen arkadaşlarımız var" diye konuştu.

KAYNAK: İHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • anti-ahududu 1 ay önce Şikayet Et
    böğürtlen ve ahududu Allah'ın gücüne gitmesin de
    Cevapla
  • mmed 1 ay önce Şikayet Et
    o böğürtleni söküp atmak istese bahçeyi kurtaramaz kökleri toprağı istila eder.
    Cevapla
  • yusufcuk 1 ay önce Şikayet Et
    boş yatırım , 3-5 dönüm yerden paramı kazanılır 3-5 bin dönüm yapacaksınki ticari olsun ekonomiye katkı yapsın parakazanasın, bıktım bu hobilerden
    Cevapla
  • Bumerang 1 ay önce Şikayet Et
    3-5 dönüm yer boş mu kalsın? Üsteoradab gelen gelir onlara çok rahat yeter.
    Cevapla
  • Bumerang 1 ay önce Şikayet Et
    Ben de bir adet dikmiştim. Ama çok küçük beyaz salyangoz çekiyor. Küçük beyaz salyangoz zaten büyük sorun. Bahçeye ördek koyup temizletiyoruz. Çünkü ördekler salyangozu çok severler. Ama komşu bahçelerde geliyor yine istila ediyorlar.
    Cevapla
  • Vatandaş Rıza 1 ay önce Şikayet Et
    yahu ahududu ve böğürtlen Türkiye'nin her yerinde deniz kenarındandan everestin zirvesine kadar her yerde yetişir. Sadece aşılı fidan alıp dikeceksin hepsi bu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle