İş dünyasından KOBİ'ler için kredi çağrısı

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, finansman sorunları yaşandığını belirterek, krediye erişimde KOBİ’lere pozitif ayrımcılık yapılmasını talep etti. Hisarcıklıoğlu, işletmeler için yeni bir kredi destek sistemi önerisinde bulundu.

İş dünyasından KOBİ'ler için kredi çağrısı
İş dünyasından KOBİ'ler için kredi çağrısı
GİRİŞ 16.05.2024 14:12 GÜNCELLEME 16.05.2024 14:12
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan KOBİ’lere pozitif ayrımcılık yapılmasını ve kredi sınırlaması dışında tutulmasını istedi.

Ekonomi Gazetesi'nde yer alan habere göre finansmana erişimde giderek büyüyen sıkıntılar olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, “Ticaret-Sanayi Odalarına üye, küçük işletmelere yönelik de, yeni bir kredi destek sistemi kurabiliriz. Ticari kredi kartlarındaki taksit kısıtlarını kaldırabiliriz” dedi.

TOBB’un 80’inci Mali Genel Kurulu'nda konuşan Hisarcıklıoğlu, büyük yatırım iştahı olan iş dünyasının sanayi yatırımları için yer bulamadığını belirtirken, tarımda kullanılmayan arazilerin sanayiciye açılmasını talep etti.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Genel Kurul'da yaptığı konuşmasında, oda ve borsa başkanlarına yeşil pasaport verileceğini açıkladı.

İş dünyası temsilcileri, bir süredir vize sorununun çözümü için çağrı yapıyordu.

KAYNAK: NTV
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • ekrem 2 hafta önce Şikayet Et
    iş dünyası için vize sorununu aşmanın en kolay yolu , adli ve ticari koşulları sağladıkları takdirde kısıtlı yeşil pasaport verilmesidir. her sene güncel kriterlere göre yeniden değerlendirilen ve Senelik 3-4 kullanımlık yeşil pasaport çok fazla iş insanının vize sorunu çözer. Yeşil pasaport isteyenlerin çoğusu turistik olarak vizeye takılmadan gezmek için istiyor.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Tasarruf edin.
    Cevapla
  • vatandaş 1 ay önce Şikayet Et
    Türkiye de işverene tasarruf edin dedin mi ilk önce personel çıkarıyor
    Cevapla