KOSGEB'ten KOBİ'lere 17 destek birden

İş kurmak, işini büyütmek, yatırım yapmak ve dünyaya açılmak isteyenler için geri ödemeli ve geri ödemesiz pek çok destek bulunuyor. KOSGEB, KOBİ’lere ve girişimcilere 17 başlıkta nakdi destek sunuyor.

GİRİŞ 01.08.2023 11:18 GÜNCELLEME 06.08.2023 10:23
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

AR-GE, TEKNOLOJİK ÜRETİM VE YERLİLEŞTİRME DESTEKLERİ: Ar-Ge, Ür-Ge ve İnovasyon Destek Programı ile bu alanda 1.1 milyon liraya kadar destek verilirken, proje teklif çağrılarıyla 6 milyon liraya kadar çıkılıyor. 

KOBİ Teknoyatırım Programı'nda ise düşük/orta-düşük teknoloji ürünlere 600 bin lirası geri ödemesiz 2 milyon, orta-yüksek/yüksek teknoloji alanındaki ürünlere 3 milyon lirası geri ödemesiz 10 milyon lira destek sağlanıyor.

Stratejik Ürün Destek Programı'nda da yatırım projelerine 1.8 milyon lirası geri ödemesiz 6 milyon liraya kadar destek veriliyor.

İŞGEM/TEKMER PROGRAMLARI: İŞ-GEM/TEKMER Programı 3.8 milyon, TEKMER Destek Programı 6 milyon liraya varan destek içeriyor.

KOBİ FİNANSMAN DESTEKLERİ: Kredi Finansman Destek Programı kapsamında KOBİ'lere, finansman sorunlarının çözümü, üretim, kalite ve standartlarını artırmaları, istihdam yaratmaları, uluslararası düzeyde rekabet etmelerini sağlamak amacıyla 2.5 milyon liraya kadar destek sunuluyor.

Sebze ve Meyve Soğuk Zincir Finansman Destek Programı ile de leasing yöntemiyle edinilecek yerli malı, yeni frigorifik kasa ve soğuk oda ünitelerine destek veriliyor, kiralama faiz/ kâr payı masraflarına katkı sağlanıyor. Desteğin üst limiti ise 750 bin lira.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • cihad 8 ay önce Şikayet Et
    Devletin kosgeb memuruna verdiği maaşa acıyorum. Memurların maaşı kadar destek veriyorlar mı emin değilim. Bize destek lazım değil. Külfet olmayın yeterli
    Cevapla
  • adem 8 ay önce Şikayet Et
    faize bulaştıysan zaten ticaretin kötü olacak. bir de bunu esnaf desteğiyle diye devletten gelen binlerce kişinin hakkı olan para ile kapatacağını sanıyorsan o da ayrı bir hikaye. sağımız solumuz oynakken nereyi düzelteceğiz...
    Cevapla
  • yiğit 8 ay önce Şikayet Et
    yalan dolandan başka birşey yok , alana kadar kırk dereden su getirirler 50 derler 15 zor alırsın o da yaptığın masrafa denk gelir
    Cevapla
  • NİZAM 26 8 ay önce Şikayet Et
    Adamı olan Kredi alabiliyor birde alabilende açıklanan rakamın yüzde onda birini zor alabiliyor ...
    Cevapla
  • Ayhan 8 ay önce Şikayet Et
    Bunlardan gelecek hayır Allah tan gelsin işleri insanları kandırmak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle