KOSGEB'den KOBİ'lere 300 bin liralık destek

KOSGEB’in başlattığı ‘Afet Dönemi Yaşam Alanı Desteği’ ile deprem bölgesindeki işletmelere 300 bin liraya kadar geri ödemesiz konteyner desteği verilecek.

GİRİŞ 27.03.2023 14:28 GÜNCELLEME 28.03.2023 10:58
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), afetzedelerin geçici barınma ihtiyaçlarını karşılamak üzere başlattığı yeni programı ‘Afet Dönemi Yaşam Alanı Desteği’ ile deprem bölgesindeki işletmelere 300 bin liraya kadar geri ödemesiz konteyner desteği verecek

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre, KOSGEB, deprem bölgesindeki yetişmiş iş gücünün farklı şehirlere göç etmesini önlemek amacıyla "İşletme Geliştirme Destek Programı" kapsamında "Afet Dönemi Yaşam Alanı Desteği"ni hayata geçirdi.

Destek programı, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen il ve ilçelerde geçerli olacak.

Buna göre, olağanüstü hal döneminde alınmış olmak kaydıyla en fazla 10 konteyner için destek ödemesi yapılacak. KOSGEB desteği kapsamında alınan konteynerler bir yıl süresince satılamayacak veya devredilemeyecek. Organize sanayi bölgesi (OSB) veya küçük sanayi sitesi (KSS) yönetimlerinin uygun görmesi halinde konteynerlerin yeri değiştirebilecek.

Sanayiciler, satın aldıkları her bir konteyner için 30 bin lira geri ödemesiz destek alacak, 10 konteynerde üst limit 300 bin liraya çıkacak. Deprem sonrası konteyner alımı yapanlar, desteğe daha sonra başvursa da destekten yararlanabilecek.

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, geçici barınmaya yönelik KOSGEB ile yeni bir desteği hayata geçirdiklerini belirterek, "Kendi konteynerini alıp içinde çalışanını yerleştirmek isteyen ya da kendisi yaşamak isteyen KOBİ'lerimize konteyner başına 30 bin liraya kadar ve 10 konteynere kadar destek veriyoruz." ifadesini kullandı.

KAYNAK: DHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • derbeder 1 yıl önce Şikayet Et
    vatandaşlıktan bile çıkartılsa türkiye birşey kaybetmez
    Cevapla