"Yapamazsın" dedikleri işe başladı, hem ev aldı hem de 8 kişiye iş verdi

Kahramanmaraş'ta 3 çocuk annesi Hatice Özen, "yapamazsın" dedikleri işin hem patronu oldu, hem de 8 kişiye istihdam sağladı.

GİRİŞ 14.01.2023 13:09 GÜNCELLEME 15.01.2023 10:52
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Dulkadiroğlu ilçesi İsa Divanlı Mahallesinde 20 yıldır el sanatları ile uğraşan 3 çocuk annesi 50 yaşındaki Hatice Özen, hobi olarak başladığı sim sırma, seccade, nevresim, pike yapma işini gelir kapısını çevirdi.

Bu iş sayesinde hem çocuklarını okuttuğunu, hem de evine aldığını söyleyen Özen, "20 yıldır el sanatları ile uğraşıyorum. Daha önce evimde çalışıyordum. Hobi olarak uğraşıyordum. Bazı problemlerden dolayı bunu ticarete dönüştürdüm. Bazı firmalarla işbirliği yapıp, onlara el işçiliği yaptım. Hanımlara buradan önerim, yılmasınlar. Benim şu an evlerinde 8 tane çalışanım var. 8 kişi buradan ekmek yiyor hamdolsun bugünümüze. Ben burayı kurarken çok heyecanlıydım. Hatta eşim istemedi, 3 çocuk annesi olduğum için çocuklarla ilgilenmemi istedi. Ben ise bu işi yapacağımı söyledim. Bir kadın azimle isterse her şeyi başarabilir. Azim gösterdim, yılmadım, çabaladım. Bu süreçte tabi ki belirli sorunlar yaşadık. İnsan emek verdiği sürece de karşılığını alıyor. Şimdi kendi iş yerimdeyim. Kendi işimin patronuyum. Çok şükür işlerimiz de çok güzel. Bizler burada evlenen insanların her şeyini karşılayabiliyoruz. Sim sırma, seccade takımları, nevresim takımları, pike takımları el işçiliği üzerine ne ihtiyaçları varsa oluşturabiliyoruz" dedi.
Özen, "Hanımlar her zaman üretsinler. Üreten eller hiçbir zaman kötü gün görmeyecektir. Ben hanımlarım boş zaman geçirmelerine karşıyım. Ufaktan da olsa bir şeylerle uğraşmaları lazım. Yeter ki istesinler. İnsan içindeki güce sınır koymadığı sürece içindeki gücü görüyor. Ben 3 çocuk annesiyim ve bu süreçte çocuklarımı okuttum ve evimi aldım. Oğlumun biri öğretmen oldu. Bir kadın mutlaka altın bileziğini takmalı. Ben küçükken annem bana dikiş öğren, nakış öğren derdi ve ben anneme ne yapacağım derdim. Annem ise' Öğren, duvar deliğine bırak, zamanı geldiğinde çıkarır kullanırsın derdi' ve ben şu an bu işten ekmek yiyorum" ifadesini kullandı.

KAYNAK: İHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Çocuklar ne alemde?
    Cevapla
  • kutay 1 yıl önce Şikayet Et
    ellerine emeğine sağlık.zorluklar karşısında yılmamış emek etmiş.Allah işlerini kolaylaştırsın
    Cevapla
  • salim 1 yıl önce Şikayet Et
    allah çalışanın yardımcısı olsun çalışmak güzel ama havadan para gelsin dersen o olmaz emek olmadan yemek olmaz demiş atalarımız şimdi boş oturanlar hazır yiyenler hiç utanmadan sana yorum yaparlar bildigin yoldan şaşma kardeşim helal olsun
    Cevapla
  • Yağız gökay 1 yıl önce Şikayet Et
    sorun bakalım ne kadar vergi vermiş?türkiye yi şu an sadece 9 il besliyor gerisi hep içeriden yiyor
    Cevapla
  • sorunsall 1 yıl önce Şikayet Et
    kardeş hayırdır. 8 kişiye ekmek kapısı olmuş bu hazımsızlık neden olaki hee 9 il olmasa acımızdan ölürdük
    Cevapla
  • yasin 1 yıl önce Şikayet Et
    En azından 8 kişiye iş vermiş, sen ne yaptın bakalım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle