Erzincan’ın tek kadın bakır ustası oldu

Erzincan’da yaşayan ev hanımı Meryem Yıldız bakırcılık sanatına duyduğu ilgiden dolayı bakır işlemeciliği kursuna başvurdu. Kursu başarı ile tamamlayan Yıldız, Erzincan’ın tek kadın bakır işleme ustası unvanına sahip oldu.

GİRİŞ 02.12.2022 09:52 GÜNCELLEME 03.12.2022 09:43
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Erzincan’da yaşayan evli ve iki çocuk annesi Meryem Yıldız, bakırcılık sanatına duyduğu ilgiden dolayı Erzincan Belediyesi Meslek Edindirme ve Eğitim Kurslarında (ERMEK) bakırcılık kursuna başvurdu.

6 yıl boyunca azmeden ve zorluklardan yılmayan Yıldız, hocalarından aldığı eğitimle bakır işlemeciliğini öğrendi. Geçirdiği zorlu süreçte hocalarının da yardımı ile ilgi duyduğu bakır işlemeciliği sanatında Erzincan’ın tek kadın bakır işleme ustası olan Meryem Yıldız, şimdilerde bakır işlemeciliğini öğrendiği kursta öğrencilerine kurs veriyor.

"SABIR İSTEYEN, EMEK İSTEYEN BİR SÜREÇ"

Bakır işlemeciliğinin zor bir süreç olduğunu ifade eden Meryem Yıldız, “Bakırcılık Erzincan’da geçmiş bir kültüre sahip. Bende bakırcılık sanatına ilgi duyduğum için 6 yıl önce kursa başvurdum. Başvurum kabul edildi. Erzincan’ın en iyi ustalarından Mehmet Ali Bağdaş hocamızın yanında çalışmaya da başladım. Bu süreç benim için gerçekten zor bir süreçti. Daha sonra 6 yıl içerisinde bütün ayrıntıları öğrenerek kurs vermeye başladım. Öğrencilerimize kurs veriyorum. Tabi ki bu süreç zor bir süreç. Sabır isteyen emek isteyen bir süreç ama bende kendimi yetiştirdiğime inanıyorum. Diyebilirim ki Erzincan’da tek bakır işlemecisi kadın ustası benim. Kursta güzel vakitler geçiriyoruz. Yeni arkadaşlarla tanışıyoruz” diye konuştu.

KAYNAK: İHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Bakırlar çarşısı çok güzel olmuş. Vatandaş nasıl alacak o da ayrı bir soru. Bayan kardeşimiz boş kalmayarak kendine meslek edinmiş. Allah yolunu bahtını açık eylesin. Tebrikler......
    Cevapla
  • deniz 1 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun.Kadınlarımız da iş hayatına atılmalı ve çalışmalı,kendi ayaklarının üzerinde durmalıdırlar
    Cevapla
  • Milletin Avukatı 1 yıl önce Şikayet Et
    35 yaşına kadar KPSS ye girip memur olacağım diye sıkıntılara gireceğinize, sadece 6 ve 60 aylık kurslar ve usta - çırak eğitimleriyle değişik sektörlerde 20 yaşında usta olun emeğinizle genç yaşta hayata atılın üretin ey gençler.. !
    Cevapla