Bin ihracatçıya 1 milyar TL kredi desteği

İhracatçıların finansmana erişiminde teminat sorununu ortadan kaldırmak için sadece ihracatçıların erişimine açık olan ve martta faaliyete başlayan İhracatı Geliştirme Anonim Şirketi iki ayda 4 binin üzerinde firmadan başvuru aldı.

Bin ihracatçıya 1 milyar TL kredi desteği
Bin ihracatçıya 1 milyar TL kredi desteği
GİRİŞ 03.05.2022 09:55 GÜNCELLEME 03.05.2022 13:26
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İhracatçıların finansmana erişiminde teminat sorununu ortadan kaldırmak için sadece ihracatçıların erişimine açık olan ve martta faaliyete başlayan İhracatı Geliştirme Anonim Şirketi iki ayda 4 binin üzerinde firmadan başvuru aldı. Şirket, bine yakın ihracatçıya destek verdi. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ile Eximbank’ın öz kaynaklarıyla 13 Ekim’de kurulan İhracatı Geliştirme Anonim Şirketi 1 Mart’ta faaliyete başladı. Şirketle, ihracatçıların en büyük sorunu olan kredide kefalet sorunu ortadan kaldırılıyor. Bu sayede ihracatçıların krediye erişim maliyetinin düşerken ihracatın tabana yayılması amaçlanıyor.

4 BİN İHRACATÇI BAŞVURDU

Teminat yetersizliği nedeniyle çeşitli kredi ve destek imkânlarından yeterince yararlanamayan ihracatçılara kaynak sağlayan şirkete, 4 binin üzerinde ihracatçı başvurdu. Bine yakın ihracatçı da önümüzdeki günlerde destekten yararlanacak.

KOBİ'LERİ DE KAPSIYOR

Destekten faydalanacak olan söz konusu bin firmaya yaklaşık 1 milyar liralık kaynak sağlanacak. Önümüzdeki yıllarda da bu destek 3-4 milyar liraya ulaşacak. Kredi üst limitinin 15 milyon liraya çıkarıldığı şirketin desteklerinden önümüzdeki günlerde KOBİ’ler de yararlanabilecek.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 2
  • Hyr 1 yıl önce Şikayet Et
    kredi faiz kredi faiz. başınıza çalınsın sizin krediniz de faizinizde. bizden olanın kredisi faizi olmaz. siz kimdensiniz.
    Cevapla
  • Türkiye 1 yıl önce Şikayet Et
    İhracattın yıllık 150 milyar dolar karşılığı TL olarak gerçekleştirmeliyiz. Yıllık açığımıza yakın bir kısmı dövizle gerçekleştirilebilir. Bu durumda varsın ecnebiler TL aramaya başlasın. Kurtuluş bundadır. Ve bu mantığı devletimizin aklına sokmak için yüksek perdeden dillendirmeliyiz. Bu fikri her forumda yazalım.
    Cevapla