KDV indirimi KOBİ'lere can suyu olacak

TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral, gıda ürünlerinde katma değer vergisi (KDV) oranının yüzde 8'den yüzde 1'e indirilmesinin, KOBİ'lerin satışını artıracak olmasının yanı sıra vatandaşa da olumlu yansıyacağını bildirdi.

KDV indirimi KOBİ'lere can suyu olacak
KDV indirimi KOBİ'lere can suyu olacak
GİRİŞ 13.02.2022 15:02 GÜNCELLEME 13.02.2022 15:03
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Türkiye Genç İş İnsanları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Erkan Güral, yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan söz konusu indirimi değerlendirdi.

Gıda ürünlerinde KDV'nin yüzde 8'den yüzde 1'e düşürülmesinin, KOBİ'ler başta olmak üzere, birçok büyüklükteki işletmenin satışlarına ve iş hacimlerine olumlu katkıda bulunacağını belirten Güral, şunları kaydetti:

"Gıda başta olmak üzere türevleriyle birçok işletmeye olumlu yansımaları olan yüzde 1 KDV kararının çok yerinde ve doğru bir karar olduğunu belirtmek isteriz. Sadece işletmelere katkı olarak yansıyacağına değil, vatandaşların alım gücünü artıracağı için kısa vadede enflasyonu da stabil hale getireceğine inanıyoruz. KDV indirimi piyasayı canlandıracaktır. Yüzde 1 KDV, Türk ekonomisine ve KOBİ'lere deyim yerindeyse 'can suyu' olacak."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 15
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Diğer sektörlerde yaprak kımıldamıyor,ülke bitmiş
    Cevapla
  • ahmet aydın 2 yıl önce Şikayet Et
    fiyatlar aynı değişen bir şey yok devlete vergi kaybı
    Cevapla
  • huseyın koroğlu 2 yıl önce Şikayet Et
    kadeve nın azalması zengıne yaradı fıatlar aynı ben ce yanış karar devlet vegı kayıbına uğradı
    Cevapla
  • MÜRSEL ATİŞ 2 yıl önce Şikayet Et
    Elektrik -kömür veya doğalgaz ve de ambalaj ürünlerindeki KDV mutlaka gıda ürünlerindeki satış daki % 1 seviyelerine çekilmelidir. Yani % 18 KDV den alıp % 1 den satış dengesi kurulmalıdır ......
    Cevapla
  • AHMET TOSUN 2 yıl önce Şikayet Et
    firmaların KDV alacağı doğacaktır. bunu da kolay alamayacaklar . devreden KDV fiyatlara yüklenir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle