KOSGEB'in "Hızlı Destek Programı" ilgi görüyor

KOSGEB Proje Yönetimi Dairesi Başkanı Faruk Kahvecioğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı "Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı"nda şu ana kadar 40 bin istihdam taahhüdüne ulaştıklarını bildirdi.

KOSGEB'in "Hızlı Destek Programı" ilgi görüyor
KOSGEB'in "Hızlı Destek Programı" ilgi görüyor
GİRİŞ 22.01.2022 14:50 GÜNCELLEME 22.01.2022 14:50
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasından (TTSO) yapılan açıklamaya göre, KOSGEB tarafından başlatılan "Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı"na ilişkin TTSO Konferans Salonu'nda bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Kahvecioğlu, burada yaptığı konuşmada, Kovid-19 salgını sürecinde işletmelerin ciddi sorunlarla karşılaştığını, bu sorunları aşmak için Dünya Bankası iş birliğiyle sağlanan kaynağı hızlıca sahaya aktarmak için destek programı uygulandığını ifade etti.

Mevcut istihdamı korumak kaydıyla yaratılan her bir yeni istihdam için 100 bin lira destek sağlanacağını, faizsiz bu desteğin geri ödemesinin 24 ay sonra başlayacağını belirten Kahvecioğlu, şunları kaydetti:

"Bu destek 4'er aylık dönemlerle 6 taksitte geri ödenecek. Ciddi bir avantaj sağlayacağını düşünüyoruz. Mevcut istihdamın korunmasını önemsiyoruz. 2021 yılındaki ortalama istihdam sayınızın üzerine bir istihdam yaratmanız gerekiyor. İstihdam şartı ne kadar çabuk yerine getirilirse, bu destekten de o kadar çabuk faydalanılabilecek. Başvuruların hemen yapılması ve istihdamın yerine getirilmesi durumunda hemen ödeme alınabilecek. Dolayısıyla bu süreçte ne kadar hızlı davranırsanız o kadar önemli. Çünkü kaynak kısıtlı. Hedefimiz 80 bine yakın yeni istihdam yaratmak. 40 bine yakın başvuruya ulaştık. Şubat ayı içinde bu sayıyı tamamlamayı hedefliyoruz."

TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu da piyasanın hareketlenmeye başlamasının ardından üretimin desteklenmesi konusunda da çalışmalar yapıldığına işaret etti.

Üretimin desteklenmesi adına devletin elini taşın altına fazlasıyla koyarak verdiği destekler olduğunu vurgulayan Hacısalihoğlu, "Esasımız üretim ve istihdam. Bugüne kadar olan desteklerin yanında önümüzdeki süreçte de uygulanacak yeni destekler olduğunu biliyoruz. Bir taraftan biz iş dünyası olarak sorumluluk alacağız, devlet de elinden geldiği miktarda bize katkı sağlayacak. Tek taraflı olmuyor. Hep birlikte çalışmak zorundayız." değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • ALİ ALİ 2 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşım 3 kez başvurdu sonuç red. kim alıyor bu desteği anlamadım daha küçük işletmelere baktık onları kapsamıyor devletimiz kime veriyor.
    Cevapla
  • Yorum yazan 2 yıl önce Şikayet Et
    böyle destek olacağına mikroişletmelerde firma sahibi dahil çalışanların vergi ve sigorta yüklerini hafifletin. Adam şirket kuruyor. Devlet her kazandığına sıfırdan itibaren ortak. oysa adam şirket kurarak kendi kazancını kendi sağlamak üzere birilerinin sırtından inmiş. bırakın da önce karnını doyuracak rakama ulaşabilsin. sonra kazandığı bir sınırı aşarsa vergi alsın devlet. mevcut durumda devlet adamın yiyeceği ekmeğin bile yarısına ortak. bırakın da adamın önce karnı doysun daha fazla kazanırsa versin vergisini. ona gelene kadar kuyumcudan, şarkıcı türkücüden, mankenlerden, artistlerden ve topçulardan tam alın vergiyi.
    Cevapla
  • hüseyin 2 yıl önce Şikayet Et
    insanlar sırf destek almak için şirket kuruyorlar. devlet genç girişimciden 1 yıl bağkur ödemesi almıyor. 3 yıl boyunca gelir vergisi istisnaları var. takip etmiyorsunuz galiba. aç karnını doyurmak için şirket kurulmaz. basit bir işletme kurulur . işler yolunda gidersede şirkete çevirir. insanlar 5000 tl sermaye ile şirket kuruyorlar. komedi gibi
    Cevapla
  • designer 2 yıl önce Şikayet Et
    Eşe dosta hızlı para dağıtma programı değilmi bu, ha önce kosgeb çalışanları birer işletme kurup kendileri alıyorlar sonra eşe dosta dağıtılıyor sonra akp gençlik kolları arasında pay ediliyor, sıradan bizim gibi vatandaşa gelince kota doldu, tekrar deneyin. Buda onlardan bitanesi değilmi, kosgeb çalışanlarının kaç tane şirketleri olduğunu araştırın, ve resmi olmayan kaç şirkete ortak olduklarını.
    Cevapla
  • ahmet1 2 yıl önce Şikayet Et
    hırsız herkesi kendi gibi zannedermiş, israf var diye ibbden 3400 kalifiye elemanı at, yerine yerine yandaş fondaş örgüttaş 6000 eleman al, sana trollük yapsınlar diye maaşa bağla, bütün işleri pkklılara ver ama senin sesin çıkmasın, dürüst ol efendi ol, boşboş yorum yazma
    Cevapla
  • yasin 2 yıl önce Şikayet Et
    hic alakasi yok. kosgeb calisani yaparsa memurluk yanar.benim amcaoglu yapti iki calisan icin kendisi hicde akpli degil.devletin insanlara verdigi faizsiz borc, geri ödenecek zaten. sen neyin kafasini yasiyon dayi??
    Cevapla
  • peker 2 yıl önce Şikayet Et
    boş boş yorum yapacağına yaz projeni al desteğini güzelce kendin işin yap.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle