Elde ettiği elektriği 20 mahalleye dağıtıyor

6 milyon TL'lik yatırımla 15 bin metrekare alana 2 bin 900 güneş enerjisi paneli kuran Volkan Nebioğlu, 20 mahallenin elektrik ihtiyacını karşılıyor. Muhtar Naci Yıldız, güneş panellerinde üretilen elektriğin ülke ekonomisine yıllık 1,5 milyon katkı sağladığını söyledi.

GİRİŞ 01.09.2020 09:45 GÜNCELLEME 02.09.2020 11:43
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Vanlı iş insanı Volkan Nebioğlu, Erciş ilçesinin Kırkpınar Mahallesi'nde, 15 bin metrekare alan üzerinde güneş panelleri kurdu. 6 milyon TL'ye mal olan 2 bin 900 güneş enerjisi panellerinden üretilen enerji, elektrik dağıtım şirketine satılıp, ilçeye bağlı 20 mahallenin elektrik ihtiyacı karşılanıyor. Güneş panellerinden üretilen enerji, ülke ekonomisine de yıllık 1,5 milyon TL katkı sağlıyor.

 

 

Kırkpınar Mahallesi'nin muhtarı Naci Yıldız, bölgeye enerji yatırımı yapan iş insanı Volkan Nebioğlu'na teşekkür ederek, şu şekilde açıklamada bulundu:

"Mahallemize 1 yıl önce kurulan güneş enerjisi tesisi, yaklaşık 20 mahalleye elektrik veriyor. Burada üretilen elektrik, VEDAŞ'a satılıyor ve bu enerji 20 mahallede bulunan yaklaşık 400 haneye veriliyor. Yatırımcımız Volkan Nebioğlu, buraya yaklaşık 6 milyon TL. yatırım yaptı. Doğayı bozmadan son derece temiz ve sağlıklı bir ortamda elektrik üretiliyor. Mahallemizden 2 kişi burada istihdam ediliyor. Biz bütün yatırımcılardan kırsal alanlara buna benzer yatırımlar yapmasını talep ediyoruz."

 

 

YORUMLAR 5
  • As. 3 yıl önce Şikayet Et
    Keşke her girişimci ülkesi için değişik projeleri üreterek gençlerimizin önünü açarak işsizlik problemleri ancak bu şekilde hal edebiliriz değerli iş adamımıza teşekkür ederim.
    Cevapla
  • Kutalmış 3 yıl önce Şikayet Et
    Malesef artık mümkün değil. Tarımsal politikalar nedeniyle artık tarlalara GES kurmak yasak malesef. Sadece ev ve fabrika çatılarına kurabilirsiniz. Onu da elektrik sağlayıcısı kabul ederse. "Arkadaş ben elektrik satmak için varım, neden sizden para verip de elektrik alayım" diyerek bu girişimlerin önünü kesiyor. Devlet de buna boyun eğiyor. Çünkü elektrik artık devletin değil özelin. Özel de haliyle ticaret yapmak istediği için elektrik alımı konusuna sürekli taş koyuyor. Bu vatandaş epey bir önce yapmış muhtemelen. Çünkü artık TARIM ALANLARINA GES KURULMASI YASAK!
    Cevapla
  • Jsnwj 3 yıl önce Şikayet Et
    O iş öyle kolay değil.
    Cevapla
  • cem 3 yıl önce Şikayet Et
    akıl budur işte,var olanakları kullanmak,bravo dayıya.
    Cevapla
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun dayı sana, yolun açık olsun. böyle girişimcilere ihtiyaç var.
    Cevapla